Friday, April 30, 2010

Me&Ikin

Rasanyer dah citer kot pasal g anggerik mall dgn ekin ni...tp entry yg lepas tu luper nk bubuh pics....

Aggerik Mall...sebelah pkns jer.....tp x bestla...kedai nyer sikit jer....




Ohhh mcm tue....

Td godek2 blog.....dah terjumper hits counter..ala benda yg captured..beraper org baca blog kita tu....

Yeayyyyyyyy

at last dapat gakla...yg 3 in 1 tu

Kalo x kenal gak...tgk blog aku belah kanan...tajuk penyekodeng

Pastu chat dgn kawan aku lak nora....alal dia ader blog...tgk kat link aku...yg nama biniaskar tu....dia ajar lak cam ner nk buat auto publish....

O...rupernyer masa kita create entry baru tu...kat bawah tu ader post option....so korang choosela kat situ bila nk publish.....so pasni kalo g holiday pun....at leat aderla update...x la sunyi jer kan....

Thanks Nora.....


Activity pagi2

Pagi2....bangun...pergi office.....bukan g keje tp g ambik pija...

Diakan x der transport...

Umah dia \masuk pencuri...keta sumer kena sapu....

ader saper2 yg tertanyer2 x pija tu saper???

Dia tu kawan aku...sejak kat university lagi....

kiranye dulu.....bilik dia tu dah jd bilik weekend akula...n bilik aku lak jd bilik weekend dia....ni citer masa kat hostel dulu2la...

Pastu grad...keje pun sekali kat HSBC...pastu dok pun menyewa sekali....

Dan sekrg.....bila aku dah keje kat company sekrg ni ......dia pun join sekali.....so dari roomate....ker unimate....ker housemate ker....workmate (muahahahaha...ader ker istilah nih)...

Dari dok ampang......dia dah pindah sini...so sekrg dah tinggal sekampungla plak....

begitula ceritanyerrr



Ermmmm POLICY yang ba*gang

Tak paham dengan policy company sendiri

Staff2 yg duduk states senang2 jer goyang kaki.....gaji plak  x calang2.....senior exec.....paling koman pun mesti la 4-5K.....keje satu haper pun x yah buat...g keje ker..x keje....x der org monitor

Sedangkan kami ni yg dok kat KL...macam2 keje nk kena buat....

ADILKER CAM NI??????

Staff x cukup.....freeze plak...yg dok state tu transferla dtg kl.......x kisahla dah ader rumah kat sana ker...aper ker...ni pasal keje.....kalo x mo keje.....x mo kena transfer...resignla......ni management yg berkuasa ker..staff yg berkuasa.....heran aku

Rumah lak2 x calang2 diaorg ni....banglo bagai....tp keje x yah satu haper pun....siap ader keje lain lg buat....kiranyer...dapat gaji free la kan....

Raya pun senang2 dapat cuti.....nak seminngu ker dua minngu ker...semua approved...so kami yg dok HQ ni cam ner.......

X kisahla diaorg senior ker aper.....yg penting contribution to company.....

Jawatan yg sama tp scope keje yg jauh berbeza.....mcm mana tu????????

Takkan raya pun cuti nk catu2........cam b*ngang...ni dah mula la nk start nie....

Dah sthn yer cam ni.......x solved jugak...x  paham aku......kalo cam tu aku pun nk duduk states.....

Kalo MANAGEMENT PRIHATIN LA SGTTTTTT KAN......prihatinla kat semua......

Prihatin kat kami yg dah lama bersabar nie......yg x pernah berkira pasal keje.....yerla....kami bi bayar....tp duit tu sama ker dgn masa yg kami boleh spend dgn family....

MONEY IS NOT EVERYTIHNG.....silala fikir pakai otak........

KALO KORANG YG ADER KAT TPT KITAORG NI...AGAK2 APER KORANG BUAT.....AKU RASA DAH LAMA RESIGN 24 HOURS....

Company best...kawan2 best..keje pun best....semua best.....tp yg x best...x cukup staff.....n pasti org yg sama jer kena sacrifice.....aper kata kita gilir2....thn ni staff 2yg beraya sakan...thn depan managemnt plak yg beraya sakan.....

BARULA PAHAM SIKIT KAN PERASAAN KITAORG NI.....

NI ASYIK MANAGEMENT JER YG BERAYA SAKAN MANA NK TAU PERASAAN ORG YG CUTI KENA CATU2.....EH TU AL AKULA...BUKANNYER AKU EL KER APER......BERLAMBAK LG...YG CARRY FORWARD  DARI THN LEPAS .....

KALO APER2 HAL KITAORG GAK YG DIPANGGIL DTG KAN...EVEN TGH CUTI SEKALI PUN.....SO SILALA APPRECIATE SKET.....

ERM APER KATA AKU RESIGN...SO APER2 NT

LU FIKIRLA SENDIRI


Thursday, April 29, 2010

Seharian bersama ikin

Tajuk mesti gempak

Meh aku citer sketla pasal ikin ni..

Dia ni kawan lama aku since keje kat astro....dah dalam 8 thn la kawan dgn dia ni...lama gak kan...

So sejak dia bergelar Puan Ekin...hehe....sebagai isteri mithali...dia nk balik johor...husband dia keje kat sana...

so ni kiranyer..outing last aku dgn dia la.....uwaaaaa...aku kehilangan kawan gosip,kawan shopping,kawan warehouse sale,kawan makan2...huhu...sedihnyerrrr

So tempat2 mula2 kami pg..kat Anngerik Mall.....erm..sesat x yah citerla.....semua lorong kilang masuk...kot depan kilang...belakang kilang....masuk ulu punyer tpt pun ader(batu 3)....

Padahal selalu jer g dgn hubby.....tp bila g dgn ekin...cam nerla leh sesat...nampak sgt masa laki aku drive..keje aku membuta jer.....

At last sampai la ke anggerik mall???jgn tanyer aku pesal g sana...tanyer ekin.....dia yg ader projek besar2an kat sana

Mula2 sampai ambik pics dulu...nt la upload...ni malas nk tunggu...mau 15 min kot kalo nk upload pics nie....

Tp pics tulisan anggerik mall jer.....aku teringin gak nk ambik pics kat depan2 tu...tp ekin ni malu lak.....aku malu gak..kang org ingat aku dr ceruk mana br samapi kl...hihihihi

Masuk2 jer...ader budak ni nk bg survey form kat aku dgn ikin...

Tp yg hairan bin ajaibnyer...dengan ramahnyer dia boleh lak tanyer soalan cepu emas kat kitaorg...

(budak ni ader dalam umur 18 kot)

Akak ni (akak tu dah best dengar) dtg hanta anak interview ker

Aku:Takla..sajer jalan2...

Masa ni x perasan lg...oooo rupernyer ader interview tuk budak2 lpeas spm....untuk ker matriks ker aper aku tak tau....

Masa ni baru terfikir

OMG

Dia tanyer kita anto anak kin.....uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....

\Cepat2...aku nk g wat plastik surgery sekrang gak....

TIDAKKKKKKKKK

Dalam risau2 tu abis gak nasi sepinggan kat food court....

Pastu g warehouse sale lak....

Kesimpulannyer...saper nk beli handbegla leh la....sbb tu jer yg menarik...yg lain2 x best....aku yg nk mencari wallet pun x berselera....

Ader satu berkenan tp jename tracy star....ala....malu lak nk pakai....jenama aper ni...kalo x silap ni jenama brg yg metro keluarkan...x perla....len kali jer....

So kami keluar dari situ...berlenngang kangkung......sbbnyer...x beli aper2

Tp dari mula sampai ker nak keluar....kami dok risau namapk tua....huhuhuhu...mulala...fikir nk try itu la ini la.....

tu yg mood nk shooping x der...sbb budget nk g tegangkan kulit....muahahahaha

So masa nk g kat parking.....ader sorang minah ni ..umur dalam 26 cam tu kot

ko tau aper dia tanyer
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

adik.....handbeg x leh bawak masuk ker

sila tgk betul2...adik okey adik....muahahahahahahahahahahahaha...

so budget nk g wat surgery muka bolehla beli handbeg.....




Hari yg bz

Hari nama jer cuti...tp kalah hari bekerja....

Pagi2 dah bangun.....call pija...ingat nk ajak breakfast...kebetulan...dia br abis keje....dia shift malam so abis pagi kul 8.....

Siap2 mandikan nana(anak sedara).....kul 8.30 mcm tu br g opis.....bukan g keje....g ambik pija jer

Pastu g makan kat puncak jalil....

Owh..rupenyer dah byk kedai makan kat situ....sedap2 gak...
pastu byk choice...

Dalam pukul 10 macam tu..kak mar plak call..kakak kat tpt keje...mintak tolong dgt opis kejap..sbb anak dia demam...dia nk g ambik anak dia.

Adehhhhh....dahla bawak anak sedara yg kecik ni.....

Nak wat cam ner....kena la tolong kan....kesian plak dekat dia....sambil2 tu ader few things nk kena discuss dgn boss...

Nasib baik nana tak menangis.....suka aderla..sbb ramai yg melayan dia....

Thank you auntie pija..sbb belanja coklat smarties....

Sian ko pija kena pau dgn anak sedara aku...huhuhu




Macam ni kah...kalo.....

ADER ANAK KECIK KAT UMAH

Amatla penatttttt........nk update blog pun x sempat.....fb pun x berbukak...nk ronda2 blog kawan2...lg la...x der masa...huhuhuhuhu.....

FB yg mesti bukak tu pun...aku x der masa nk tgk.....

ni baru ader masa...bila dia
.
.
.
.
.
.
.
.
.
TIDURRRRRRRRRRRRRRRRR
.
.
.
.
.
.Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Aku pun x cukup tidur ni............




Penat

Dari semlm x sempat upate...bz.......anak sedara ader kat umah...bawak dia g sana sini....g opis pun bawak......



Tuesday, April 27, 2010

Metro jaya warehouse sale

Esok ke metro jaya sale kat stadium melawati...harusla menjadi antara org yg terawal...di temani ekin....so start esok aku akan berhibernasi kat rumah...sbb ......sajer...malas nk g opis.....muahahaha....so saper2 yg free 28/4-2/5 mehla kita g menjelajah shopping complex....

Esok sah2 full day kat Shah alam.....byk shopping complex nk g melawat esok ni..SACC Mall...Anggerik Mall.....kat stadium melawati tu dah sah sah sekerat hari.....2/5 plak kat PJ hilton.....g berebut shopping handbeg.....erm....1 hb tu ader satu lg warehouse sale.....

So minngu ni sengih la manjang......

Ader saper2 nk derma duit tak?????



At Lasttttttttttttt

At lasttttttttttttttttttt

Jadik gak aku godek2 layout ni...tima kasih pada yg membantu

Layout dia tak hilang pun......cuma ader silap setting

Thank you to ekin.....yg sabar dok sebelah aku...bg semangat...dari tgh hari sampaila blog ni dah ok cam sekrg......

Alhamdulillah

Dengan ini saya berikrar..yg saya x mau lg godek2 tukar lay out lepas ni...korang tgkla layout ni..sampai bila2 yer.....


under maintanance

Uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....i lost my template.......



Tounch&Go

Saper2 yg selalu guna touch n go masa naik lrt mesti selalu facing this problem aku rasa.....

Pagi tadi......nk enter masuk jer...touch card....tak terbukak...pesal lak ni....x kan problem yg sama berulang kali

Aku:Check my card please..tak boleh masuk

Budak counter:Oh...akak kena bayar Rm1.60 ni.... semlm... duit x tolak

Aku:Pesal lak duit tak tolak...semlm masa touch.... terbuka jer entrance tu...

Budak:Tak tolak ni...lain kali akak kena check masa keluar

Aku:#$%^%&..x kan tiap kali keluar masuk aku nk jengah beraper balance...tu system korang yg problem...settlekan la...x kan aku lak yg nk kena monitor duit tolak ker tak....

Kalo dah dah touch...pastu gate tu terbukak..mesti la aku assume duit tak tolak

Cam #####%^&*+_)((***@@@@

X kan la seminngu dalam 3/4 kali nk facing the same problem.....ni la company kalo dapat kat melayu...








Monday, April 26, 2010

Tima kasi semuaaa

Ayat cam poyo jer


Kepada peminat2 blog saya.....kawan2..adik2...atau saperla yang baca blog ni...terima kasih banyak...huhu...saya sunnguh terharu...akhirnyer  dari hasil berblogging dapatla...saya capai cita2 saya nk membeli designer handbeg.....

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

TQ nuffnang

Jasamu dikenang
.
.
.
.
.
.



Erk..org tua cakap..lama2 jd bukit kan.....


Pagi ker ptg

So hari ni aku nak tunjukkan makan2 yg dah masuk dalam perut...dari pagi...sampaila sekrg....erkkk latest dalam 5 mint lepas.....

Sambil tu nk tunjukkan kat korang betaper mencekik darahnyer tokey2 makanan kat sini....

Okeh....ni makanan pagi td

Beli kat roti boy


Tuna sandwich

Ni tak tau namala..dalam dia ader slice ayam

Rege
Sandwich RM1.80+roti ayam tu RM2.00(kalo x silap)....so dah 3.80

ni kalo tak breakfast kat la cucur...tu lagi mencekik darah.....breakfast jer dah mencekik kat sepuluh hengget

Ni lunch......RM9.00 hengget....nasi dan daging jer.....nasib aku x makan sayur.....mahal nak ma*pus
+Milo ais LA CUCUR RM4.00.
Total dah 13.00


Ni dinner...SR RM6.85



Kepada yg bertanyer kenaper saya makan nasi sekali jer...sbbb

Aku breakfast dah kul 11.30

So makan nasi kul 4 cam tu....so still kenyang

Erk kalo nk ikut kan sejarah..yg biasernyer x pernah fail......sebelum kul 12.00...biasa akan ader lg satu hidangan.....erkkk..erkk...yg berbentuk nasi....

Sbb tu la saya membesar dgn jayanyer......

So kesimpulannyer.....kalo keja kat sini tak habis 20 hengget sehari untuk makan.....aku sgt tabikkkkkk

Metro ware house sale

Ermmm.......yummynyerrrrrrr

Tgk iklan dah rasa kenyang
.
.
.
.
.
.
.
Bila nak bertaubat nie........
.
.
.
.
.
.
.
.



Sila sedor diri

Ader 7 handbeg...dilulang...7 hanbeg yg belum di pakai kat rumah

Ader saper2 nak beli tak????

Aku wat jualan amal ni kalo ader org nak...

boleh rolling duit beli handbeg baru   :p

Tolong kami...bantu kami.....(gaya lagu P Ramlee yer)


Kin....ko keluar dgn aku 28hb kan....g shah alam kan....tolong ingatkan aku sentiasa yer.....


Sale

OMG

.
.
.
.
.
.
Td masa godek2...terjumperla.....benda alah kat bawah ni....


sker sker sker.....

Ya Allah...cam x percaya....






2 May 2010



Coach & Gucci Handbags Sale

Up to 70% Off

.
.
.
.
.
.
Factory Outlet Direct

100% Authenticity Guaranteed
.
.
.
.
.
Models Offered

Poppy
.
.
.
Madison
.
.
.
.

Alex
.
.
.
.
Brooke
.
.
.
.
.

Peyton
.
.
.
.
.
.

Kristin
.
.
.
.
.
.
.
Groovy
.
.
.
.
.
.
.
and more



Terms and Conditions
Cash and Credit Cards accepted
No returns or exchanges
Limited stock


 
Time: 2pm – 5pm

Location

Armada Hotel PJ
Lorong Utara C
Seksyen 52
46200 Petaling Jaya
Selangor Darul Ehsan
Malaysia

Berjayakah Mrs norizi..merealisasikan impiannyer untuk menyoping designer handbeg???????

tunggu update 2/05/2010

Wallaaaaaaaaaaaaaaaaa





Tierack

Hari ni nak tolong promote tudung sketla.....

tudung ni kalo pakai sejukkkkkkkkkkkkkkk banget.....

Kalo korang nk pi shopping kat tempat2 panas pun sesuai

Saper nk order g kat link bawah ni yer....

Ader macam2 design...tp kena cepat..sbb laku cam pisang goreng panas



ni design yg aku beli....yg penting kaler hijau pucuk pisang...


Jom jimat


Td tgh godek2 jumper ni....

WOWWWWWWWWW

murah....

tp seprti yg dijangka

.
.
.
.
.
.
.

KLCC Secret Resepi tak offer yer promo ni



Sunday, April 25, 2010

Mak oh Mak

Td masa tgh godek2 blog dapat cal dari mak mertua

Mak mertua:Salam na...buat aper tu...kenaper x datang ari ni

Aku:Keja mak....rabu nt baru cuti

Mak mertua:Mak teringin nak makan sup tulang yg nina buatla.....kat kedai punyer x sedap

Aku:okeh mak...nt nina suruh izi (anak dia aka laki aku)..beli tulang..mak nk sup ekor ker sup tulang nie

Mak mertua:Campurla

Makkkkkkkkkkkkkk....saya nk makan masakan yg mak masak.....dahla mak saya jauh.......huhuhuhu...tp aku lak yg kena masak....tp layan jer.....bukan susah pun....main campak2 jer....bangga pun ader gak...mak mertua aku rindu kat air tgn aku la...wah...classsssss...dah zarina x yah nak perasan

Erk..apekah mak mertua aku memerli aku...sbb lama x masak?muahahahahah



Annual leave

Td godek2 pay slip online.....sambil sengih2.....sambil fikir oh 28april -2 may ader metrojaya warehouse sale.....ermmmm...yummy....

tp kalo awal2 dapat gj...nk g shopping complex ker ....warehouse sale ker...aku sgt ngeri...sbb aku tau aku jenis yg tak boleh control.......kalo aku control sekali pun......kalo ader yg aku x beli...ptg tu aku akan merajuk guling2 ajak laki aku pg lagi....

so bila shopping tgh bulan or akhir bulan..aku akan menjadi sedikit insafffff

Tebiat aper nie......ish ish ish...

Kalo ader duit tu tgn rasa cam gatalllll jer.....hahaha

Eh aku buikan nk citer pasal payslip la...aku nk citer pasal AL.

Td masa godek2 tgkla AL aku

Eh...byk lg...ader 14 hari up tu april....means aku ader lg dalam 13 hari kalo samapi akhit thn...so total ader dalam 27 hari

AL boleh carried forward separuh jer.....eh...ni x leh jd...nt burn cuti aku kang...rugi2....


Eh ni bukan tajuk sebenar...tajuk sebenar aku nk citer "reason apply leave"

Aderla 2 ker 3 bulan lepas...aku bz2 ni nk apply leave.....

So fikirla reason aper nk letakkan

Korang tau aper yg aku tulis.....x pasti la time ni kes aku sakit otak ker...ikhlas ker....atau tgh weng

REASON FOR AL
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
ATTEND MY HUSBAND WEDDING


muahahahahahahahahahahahaha



Adat bertandang

Hari ni saya nk buat entry pasal adat2 bertandang ker rumah org yer.....ni bukan nk perli ker aper..tp peringatan untuk diri sendiri dan kawan2 jugak....maksud bertandang ni..ke rumah org yg kita tak beraper nk rapatla...kalo kawan2 rapat atau family terkedekat mungkin caranyer lain sketla yer

1.Pilih hari dan masa yg sesuai
tolongla pilih hari tuan rumah tak bekerja......jgnla pg hari org bekerja....kat kl ni kadang kalo keje opis hour pun....kul 6-7 baru samapi rumah...tu kalo x jem...kalo jem kadang2 makan kul 7-8......so prihatinla sket....pastu samapi2 plak..ader org nk dtg....kesian la sket...

2.Jangan duduk terlalu lama
Janganla pergi pagi....ptggg baru nak balik....mungkin tuan rumah tu ader tpt lain yg dia nk pg....walaupun hari minggu...mungkin dia nk berehat...so agak2la.....lain la kalo dia beria x nk kasi kita blk....

3.Bawak buah tangan
Tak mahal pun x per..sekadar meraikan...goreng pisang 2 hennget pun x per

4.Jgn sepahkan rumah
ni aku emo sket..wakakakaka...kalo ader anak kecik..sila pastikan jaga anak anda....x pun..larang paling kurang...jgn biar jer anak buat aper2.....kdg2 tuan rumah nk larang segan sbb anak org...hormat la sket...

5.Makan sekadar yg perlu
Jgn x makan lak kalo org dah hidang..kecik ati tuan umah...pastu makan lak jgn la samapi licin...berpada2....pastu jgn sesekali mintak tambah kalo tuan umah x offer...mana tau kot tu jer yg ader..pastu reti2 la sket nk puji..org dah penat2 masakkan...

6.Buat appointment dulu
Jangan main redah jer....kdg2 tuan umah memang ader kat rumah time kita sampai...tp mana tau kot dia sebenarnyer ader plan lain

7.Rajinkan diri
Bantula tuan umah mana yg boleh..tolong basuh pinngan ker....susun ker..aper2la

8.Jangan mengomen
Jangan komen itu x kena..ini x kena...
Taste tuan rumah dgn kita lain.....mungkin dia suka cam tu...so x yahla kita nk masuk campur..kan...

Sekian tazkirah ari ini...muahahahaha



Bz

pagi ni aku adalah bz........sbb aderlah.....

surpriseeeeeeeeeeeeeeeee


Saturday, April 24, 2010

Sedapppppppppppp


Resepi ni memerlukan bawang besar,limau purut,daun sadri,limau nipis




Udang..sotong..ayam...segala binatang laut boleh jer.....kalo ader jerung pun boleh gak..haha




Rebus dulu....dgn serai..bawang dan bawang besar,tomato

Nak pedas...letak cili lebih yerrr


ni la hasilnyerrrrrrr


Uwaaaa

Td message adik aku

Aku:Ader kat umah tak?kalo ader nk pg jap lg.

Adik:Kat trg ni

Uwaaaaaaaaa......adik aku kat kg....bestnyerrrrrrrr.........



Org tua yg $%^&^%$$%^

Aku paling menyampah dengan org tua yg mulut cabul

Ko tu dah tua jalan pun dah x larat....mulut tu sila diam..kalo species cam ni nk kena anto ke rumah org tua pun aku x heran

Ko jgn nk compare aku dgn ko.....ko tu tua....of coursela pakai bj kurung....masa muda ko pakai baju kurung gak ker g mana2....

Aku muda....mestila aku nk pakai aper yg aku suka...bukan aku bogel pun.....still tutup aurat....

Kalo nk tegur pun...sila ingat sket ko zaman muda cam ner......aku rasa lg teruk kot dari aku...muahahahahaha

Anyway t-shirt yg aku pakai ni rege RM49.90 yer(camla mahal sangatkan...hihihihi)......bukan RM10....yg RM10 tu yg org pakai kat rumah....yg ni mahal....lg mahalllllllllllllll dari bj kurung ko tu.......ni br baju.....x masuk seluar aku pakai lg okeh??????

Wahai org tua....sila jgn compare hidup aku dgn ko yer.....aku ader duit...suka ati aku la nk pg mana pun...oversea ker.....inthesea ker.....ko tu memang la niat nk pg umrah(tp x der duit x pg)...aku pun nk pg jugak...tp aku muda lg.....x semestinyer bila aku g jalan2 aku x der niat nk g umrah....holiday tu membazir ker....kot yer pun membazir...aku mintak duit ko ker.....ermmm lain la ko tu...dah tua pun x pernah jejak kaki g oversea(ala indon,singapore,thailand tu kira oeverseakan)so dengki dgn aku kot

Erk aku x cakap pasal mak aku yer...ni pasal org tua #$%$##$$

Kalo nk kita kena hormat sila hormat org lain yer.......x semestinyer bila kita tua..kita boleh ckp aper jer yg kita suka......taula ko tu x sekolah...tp x kan kurang di ajar sgt kot....nk aku ajarkan ker....laki saya ni keje dia memang ajajr org...nt saya bukak kelas khas yer....ni dah category stock kelas lastttt sekali nih......

Aku marah ni okey



Friday, April 23, 2010

Tag from Anne-kawan nieta...

Tadi dok godek2 baca follower blog..jumperla tag ni....so cam minat lak nak buat...jomssss

5 things found in my bag:


1-wallet
Ni dah pastila.....x kang g keje x bawak wallet..mau minum air paip...hihi

2-handphone
Ni pun biasa aderla...unless tertinngal kat umah...

3-Camera
Ni lengkap punyer set eh..dgn usb cable...spare battery n kdg2 charger dia pun aku bawak

4-Alat solek
Ni complete set..padahal leh kira dgn jari la beraper kali aku pakai..dari bedak lipstik....samapila eyeliner...wakakaka padahal eyeliner tu nk pakai pun reti...x pasti la aper motip aku beli n bawak ker hulu hilir

5-Kunci
Kunci kete umah opis...access card...semuala....


5 things found in my wallet

1-IC
Ni dah tentula...gila x bawak...kang x pasal masuk lokap

2-Duit
Ni la penting.....kalo x der duit...x yah wallet pun x per....

3-ATM Card
Penting nie.....x der ni boleh sesak nafas aku

4-Membership Card
Ohhh....kad2 ni memang menyemakkan wallet aku...jusco card ader..sogo der..ariani ader...seng heng ader..dari yg glamer2 samapi la ker mydin pun ader okeh...padahal g mydin leh kira dgn jari jer beraper kali pg....yg kedai 5 hennget tu pun aku ader mebership kad...

5-Credit Card
Korang x yah imaginela credit limit aku belas2 ribu bagai....card ni adalah belas ehsan dari suami jer....supplementary ok...dah tua2 ni aku ader supplementary jer...huhuhu....credit limit lak adalah 3K jer...adoi....punyer byk credit limit bank kasi...laki aku kasi 3 k jer limit kat aku...tu pun dok remind jer selalu....jgn guna...jgn guna....memang aku x guna pun.....baikkan aku.....


5 favourite things in my room

1-Set bilik tidur
Katil tilam..meja solek...walaupun x bersolek.wardrobe...selimut bantal sumerla....

2-kipas
Tak ader ni mati kepanasan la.....ader gak yg tdo dalalm bilik air kang

3-Aircond
Ni pun penting gak...kalo2 betul2 panas br guna...x mo addicted..x elok tuk kesihatan

4-Computer
Dalam bilik kitaorg pakai desktop...kat hall pakai lap top.....so ni kira penting gak....pastu mestila complete dgn internet....

5-Air terjun kecik
Aku tak tau namala...yg keluar air tu.....aku x la minat...cam bising jer nk tdo..tp laki aku sker sbb ader bunyi air....

6-Perfume bilik
Yer...aku tau dah lebih...tp ni penting..kena masukkan gak...penting bendalah ni...baru wangi


5 things I've always wanted

1-Jadi jutawan
So semua benda aku nk aku dapat.....

2-Travelling
Semua tempatla.....syoknyerrrrr


3-Happy family

4-Tak yah keje...
nk dok umah jer..sambil shopping online

5-Ramai kawan
Ni kawan yg boleh diharapla....kalo masa senang jer ader baik x yah


5 things I'm currently into



1- Blogging...fb...ym

2-Makan2 minum

3-Setle hutang online

4-surfing
Cari info pasal universal studios singapore for our next vacation next month

5-Membebel kat hubby...wakakakakak




Bercanda

Esok nak bercanda kat mana ek




IKEA

OR

ULU KERLING



Dua2 best.......kalo IKEA tpt habiskan duit......paling koman pun mesti beli gak benda2 merapu.....

Kalau Ulu kerling best...leh mandi2 sungai...dapat jumper adik.....tp terapi paling kuat "shopping complex" x der..huhu....

camner nih......

Tunggu m;lm ni la kot2 dapat alamat dalam mimpi....

Mana tau tiba2 alamat JUSCO yg keluar...x ker bahagia tu....

Jalan TAR stories

Ptg td...as per di plan......berduyungla rombongan cik kiah ker JALAN TAR....sebenarnyer jalan TAR ni aku x beraper sgt...sbb aku pnyer interest lagi lebih kat jusco or tempat2 yg ader handbeg....jalan TAR plak lebih kepada kain2 ela dan tudung2.....tp mak mertua nk pg aku ikut jerla....

Ni la kisahnyer kalo g dgn org tua....masuk dua kedai dah kat kul 7...yela...semua dia dok telek.....kedai tudung dgn kain ela lak tu....x kena taste aku.....

UWAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Aku sgt boring.....tak de benda leh aku beli untuk aku....tp beli gak...tuk my mum.....

Ni tak boleh jd...esok kena g jusco.....ari ni aku ternganga jer ....x der satu pun yg aku beli.....kecuali coklat blended.....dan kopok lekor goreng......



Jalan TAR

Kring kring......bunyi tepon daaaa...rupernyer my sister in law

Aku:Hello kak da

Kak da:Hello na....esok nk ajak g jalan TAR...kak da cuti ari ni...(aper motif dia cakap dia cuti x dapat dipastikan....muahahahah...x der kaitan pun dgn jalan TAR)

Aku:Ye ker...nina pun cuti (dgn gaya berlagak...hihihi)...kita g ari ni nak....esok org ramai...ari ni boleh tenang2 sket

Kak Da:Orait..kita g dalam kul 3 k...

Aku:Okey kak

Benornyer...yg beria nk g jalan TAR tu mak mertua aku....yg menemannyer kakak ipar aku...tp dia kalo nk g mana2 mesti ajak aku....so berdondongla ker jalan TAR ari ni......

Tak larat aku n g esok...dah la sabtu ..ramai org...dengan panasnyer...baik g ari ni.....

Mak oh mak...pesal la mak request jalan TAR..request la IKEA...sedap sket menantu mak ni dengar...huhuhuhu

Tp nk wat camno...ikut jerla....kang org tua tu kecik ati...x pasal2 berdosa......