Wednesday, July 28, 2010

Muda remaja

SILA TEKA YG MANA 1 ADALAH SAYA????????

Uishhhh ceruk manala kawan sekolah aku leh jumper gambo ni....thp kagum paras tertinggi nih....heran aku

Owh..semuanyer....kudus2 belaka...stock wanita melayu terakhir....masa ni saya berumur 14thn yer...18 thn yg lampau.....

Mak ai...labuhnyer tudung aku masa ni.....lepas pinggang..sekrg suku pun x sampai yg tinggal kot...huhuhuhuhu..insap jap tgk gambo ni

Ok balik raya keje nk mengorek gambo2 lama....cari gambo kawan2 masa sekolah2...bf masa tingkatan 4....(gatai aku ni tingkatan 4 dah ader bf)...

Skernyer tgk gambo ni.....makin rindu kat kawan2 dulu.....

Erkkkkkkkkkkkkkkkkkk

Memandangkan aku dah x der keje....so mula la menggodek2....kali ni kita tgk aper ader kat mudah.my

Sekali tu aku terjumper "tut"
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Sexy man G String.....

Muahahahahaahahahahahahahaa...gelak guling2 aku....



Tak leh imagine la......kalo laki aku pakai mesti aku tertukar laki aku dgn tarzan.....muahahaahaha

I phone with DSLR camera


Semalam aku ader baca facebook saper ntah...ader nk keluar iphone with DSLR camera...uwaaaaaaaaaaaaaaaa...ni mesti beli ni

Serius..aku duk teringat2 jer.....lepas ni bolehla ambik gambar cun2 dalam kedai...x yahla malu2 lg..sbb org tak nampak

So proses nk membodek hubby pun bermula

Aku:Bang...nt ader iphone baru tau...camera dia canggih...cam DSLR

Hubby:Kan saya dah beli awak blackberry..nk iphone buat aper lg?

Aku:Tak..saya x mau ihpone tu...nk camera function DSLR tu(boleh lak aku cakap x mo hp tu)

Hubby:ari tu meroyan nk DSLR camera...abg dah beli...pastu nk pakai camera hp buat aper lg?ader2 jer awak ni...dah..jgn nk mengarut...dari sekrg samapi hujung thn x der beli benda2 mengarut...nk renovate rumah ni..

Aku:X per....bukan dah ader pun kat malaysia pun....paling awal pun thn depan kot..sempat la...td awak cakap sampai end of this yr jer x boleh kan kan kan kan....(wah..serius aku perasan aku bijak masa ni)

Hubby:(Pandang muka aku cam nk telan)..muahahahaaha

Aku:X per..abg buat jer muka cam tu..tp nt mesti beli kan...(fuh..tingginyer level of confidence aku)

Hubby:Erm..yer la(cam suara tersangkut dalam tekak..muahahahaha)

Yerla dulu aku meroyan nk DSLR tu...sbb cam best sangkut kat leher...Tp sekrg ni haram aku nk bawak....yg aku dok kepit camera kecik cap ayam aku tu jugak....x koser wei...berat...nk patah leher aku....lgpun DSLR tu mana boleh ambik gambo syok sendiri seperti kat bawah ni....x sker2 x sker....aku sker gamba dia..tp malas nk bawak....so terperukla camera tu dalam kotak...n cuma dikeluarkan bila bercuti or berhari raya.....x kan nk g keja pakai cun2 nk galas camera lak...nt ader lak kawan2 aku ingat aku ni wartawan.....

Oh..saya sker..gambo2 yg mcm ni terang n jelas....gambar burung2 kat langit pun boleh ambik dgn jelas n nampak seketul2...x yah edit2...

Tp kalo malas gambo yg cam kat bawah ni pun bolehla...


Bekal?????????????????

Owh...hari ni tak bawak bekal....tahap malas  200%..muahahaha

aku masak siap2 semalam...tp ayam masak kicap jerla.....pastu pagi ni aku malas nk masak nasi n sayur...so x kan nk bawak ayam jer.

so pagi....breakfast kat La cucur...

tgh hari kat kelantan delight...

yg penting kedai harusla MELAYU...

Tuesday, July 27, 2010

Bekal

Hari ni berjaya bawak bekal....

Bukan setakat brakfast..aku masak siap dgn nasi putih n lauk2 lg...

Pagi ..masak mee goreng ..sbb dah siap makan2 kat rumah..mee goreng..aku bawak kat nieta jer..

Pastu masak nasi

Lauk..ikan temggiri masak lengkuas....erk actually aku tak tau nama da...ni mak mertua aku yg ajar...kelantan style..dia macam masak lemak cili padi..tp dia pakai cili kering...n letak lengkuas..pastu asam keping..santan...bawang...kunyit hidup tumbuk2...pastu santan

Kalo korang pernah pg kelantan...dia ader nasi berlaukkan..jual pagi2....ha....gulai dia yg macam tu...tp biasa diaorg letak belimbing besi....aku x dak belimbing besi..aku taram letak timun btg...ader gak org jual kat sana letak timun batang..hiris2 la..bukan seketul tu...pastu bawak sotong sambal...

Pergh......duit aku dok diam2 jer dalam wallet....muahahahaa....tp dah agak dah...even dah kenyang...duit aku x der nyer nk duduk diam2.....

So mula fikir2 nk makan aper yg mengarut2.....nk mkn kat food court...still kembang tekak....so aku g famos amos....belila aper2 yg patut....telek2 berkenan kat muffin....biasa beli yg berasaskan coklat..tp td tekak aku teringin yg light2...so ambikla2....yg perisa aper ntah..x pernah mkn...sekali....sebijik rasa cam kek pisang...muahahaahha.....

Esok nk masak aper lak ek....rasa2 cam nk mkn ayam kicap+sayur campur letak udang byk2....

Oh..ni kena masak siap2 jap lagi ni...kalo tunggu esok....alamak kul 6 la aku kena start masak....

Ayam masak siap2....esok masak sayur jer

Eh...esok luper lak...pagi g HQ dulu....yg jaraknyer..walking distance jer dari rumah....so lehla mula activity lewat sket...

Pas gosip sana sini baru g KLCC...Saper2 yg berkenaan...jom la breakfast sama2 esok....mungkin kat sana sampai lunch time...

Esok kul 9.45 saya gerak dari umah....kul 10 sampai HQ yer kawan2....

Monday, July 26, 2010

Budu

Hari ni lauk berasaskan budu...

So keje memasak aku sgtla senang

Cuma bakar ikan

Ikan bakar kosong
Ikan bakar garam kunyit
Ikan bakar rempah

Pastu sediakan budu+asam limau+bawang merah sket+cili

Pastu  masak sayur lemak

Pastu yg lain2..ulam2 yg di petik belakang rumah.. di beli di pasar borong.hari ni mood rajin..pagi2 aku dah g pasar borong....sbb nk penuhkan fridge dgn brg basah...kan minggu depan nk bawak bekal.....ptg ni sambung mission kat pasar malam lak....

Harap2nyer...mood rajin berterusan....jgn time membeli jer aku rajin..kang time masak mulala byk alasan...muahahahaha....

Ok....seperti yg dirancang..hari ni semua blend2 dah siap

Aper nk cakap jer

Bawang merah blend..siap
Bawang putih blend..siap
Ciling giling siap blend..beli kat pasar borong jer
cili padi siap tumbuk pun siap...

Tupperware kecik2 byk gila aku beli td..sbb nk letak daging..ayam...ikan dalam bekas kecik..ala kalo dlm bekas besar dia susah nk lembutkan...so aku letak untuk sekali masak dlm satu bekas...so senang keje aku...

sayur semua siap potong....

Masa ni la nk uji Hybrid fresh guard system fridge tu...kata fresh sebulan kan....kita tgk....seminggu jer dulu cam ner...jgn seminggu sawi aku dari hijau bertukar blond sudah...

Baju dah siap iron for 1 week....tu laki akula...aku punyer 4 hari jer...dah aku keje 4 ari jer seminggu  nk gosok 5 helai wat aper

oh..lagi 1 x der ni....beg cun2 nk letak bekas bekal....mana nk cari eh...semlm aku cari kat jusco x dok la plak.....

Oh lagi satu cekodok aper nk?semua aku dah siap bancuh?cucur udang..cucr bilis....cekodok pisang....pilih2...semua dah ader..tunggu masuk kuali jer....

Wahhhhh...biar betul aku ni...cam x percaya pun ader...

Aku rasa cost aku invest semlm lagi bykkk dari kos aku beli makanan ....x per asal halal....nt kalo kitaorg dah transfer ker shah alam ...x yahla bekal lg...sbb shah alam byk kedai melayu....

Ok.time nk bakar ikan..sat lg laki aku sampai ni...blk lunch....


Sunday, July 25, 2010

Mee goreng

Pagi ni masak mee goreng....pastu masak pengat durian+pulut.

Petang ni nk g bagang lalang....nk mkn seafood.

Mungkin g awal sket sbb nk g nilai 3 dulu...cari aper2 yg patut.

ok.dah.tu jer update pagi ni....nk tgk tv lak...


Saturday, July 24, 2010

Azam nk bawak bekal

Tadi aku cakap nk start minggu depan aku nk bawak bekal kan...ok x per....ahad isnin aku still cuti.....ahad nk pg klcc convention centre....tp senin free


So Activiti ari isnin

1.Blender bawang putih....bawang merah....n chili giling siap2..ni blend pakai minyak kawan aku ajar....so dia x cepat rosak

2.Potong sayur..letak dalam tupperware siap2

3.Udang..kopek kulit siap2...sotong..terus potong siap2....letak dalam tupperware kecik2....tuk sekali masak.ayam daging semua sama...potong kecik2....n letak dalam tupperware kecik...owh....boleh shopping tuppeware esok..bgn subuh...keluarkan dari fridge...tdo blk..tunggu lembut..hihi

4.Beli roti...sardin...ni kalo rajinla..kalo malas beli jer kat roti boy....

5.Before tdo letak beras dalam rice cooker siap2...bgn subuh aku switch on jer.

 6.pastu prepare stock mee..meehun . koew teow dalam fridge.

Wah...mithali sungguh...nasib masuk keje kul 10.....so kul 8 aku leh mula activity....ok la tu dari org lain yg kul 8 dah kena tercongok kat opis...kekekeke...jgn mare...gurau jer...saper2 masuk awal tu tempahla nasi dgn aku yer...nk tukar profeesion jd tukang masak lak nie...
so duit makan aku..boleh la convert ke shopping....hrmmmm...bijak2....


Nieta..ko pun leh ni....masak lauk lain2..nt kita makan sama2..tukar2 lauk..kekek..pija ko balik awal kan...ptg ko dah boleh siap2...prepare nk masak..ita x per..dia dok kawasan melayu..byk kedai mak cik2 yg boleh diercayai....jom boikot kedai mkn yg was2....eh berapi2 aku ni...jgn seminggu jer rajin sudah....



Baju Raya

Tak abis lagi ni pasal baju raya

Semalam hubby ader beli baju kat uptown tp aku x der lak baju kaler tu.....so ari ni mcm biasala proses menggodek internet....lg pun br ni aku beli baju kurung traditional 1 jer..yg lain semua yang moden....so memikirla esok pay day...cam biasa...aku pun akan terus bermurah hari nk bersedekah kat tokey2 kedai.

Ok..yg ni boleh tayang..sbb  bukan nk pakai raya pertama kedua or ketiga..ni version raya yg ke 4 or 5 kot....hihihi...lg pun aku bukan artis nk sorok2 baju rayakan..



Opel beaded...namanyer

 Saper2 yg belum beli baju raya bolej visit link ni....penjual dia sgt baik n helpful...very recommended...


Saper yg belum beli lg..beli dgn dia ni.....bukan macam ibu iris tu....nk menjual ker aper ntah.....eh x abis lg marah aku kat dia..hehehehe


nk tunjuk baju kaftan yg aku beli kat pasar mlm boleh tak kat sini??? owhh...ni baju favorite...sejuk n beranginnnnnn bila pakai....sungguh selesa...corak sama....kaler jer lain....

 




Uptown

Semalam lepas blk keje aku g uptown cheras....sajer gatal...bukan ader bende nk cari pun...nk penatkan kaki jer......kalo nk exercise malas kan...so kalo g uptown cam ni.....boleh cuci mata sambil exercise.....


So mula2 tu ker tempat ni dulu




Kain pasang?????erm ader lg ker tailor nk ambik.....erm kalo pakai ketip2 pakai stapler boleh tak????

so lastnyer x beli aper pun...beli pewangi toilet jer

Pastu makan benda cucuk2 tu kat tp jalan tu...nasib x sakit perut....dulu aku pernah makan sekali gerai yg hujung tu....2 hari sakit perut..huhuhu....

Testing

Tak halal


Rasanyer sejak akhir2 ni byk sgt restoren yg x halal....dah terang gantung sijil halal pun still jugak x halal....bluweekkk
 Loya tekak aku...sekali dh beraper byk termakan ayam yg tak sembelih....yerla..kata restoren haalal kit ni pg la mkan...padahal..ayam tu plak yg x halal..beli kat tpt x sembelih...

Ermmm...geram sungguh dgn manusia2 yg tak bertanggugjawab ni..dahla klcc ni cina jer kedainyer...pekerja plak indon....kalo OLD TOWN tu pun x halal...cam ner yg lain2...

so start ari ni aku kalo boleh..nk void makan2 kakt kopitiam ni..unless betul2 melayu punyer...x kirala org cakap aku kolot ker asal aku x mkn yg was2....geli2222222222...kembang tekak aku...dahla dulu aku sker g mkn kat OLD TOWN tu masa keje kat cyberjaya....ari ni lak dalam paper..dia beli ayam kat tpt x halal....eiii serius aku kembang tekak...itu belum lg kopitiam yg sah2 nama cina....uwekkkk...ntah aper benda ntah lagi yg diaorg letak....tanda halal pun dah x  leh pakai sekrg ni....

Semlm aku baca blog ekin yg pasal student jumper kaki katak dalam nasi goreng ker mee goreng yg dia order kat OLD TOWN.....uwekk...ntah2 air rebusan sup dia pakai katak....uwekkkkkk....loyanyerrrrr....x pun dari ba*i

Kalo laki aku lagi hati2..even kalo makan kat SR tp kalo cina yg serve dia x makan...sebb dia cakap cina berak ker kencing ker mana basuh pakai air....ntah2..lepas tu tgn pun x basuh..pastu g potong kek..kita yg mkn....eiiiiiiii


Pastu pg ni ym dgn kawan yg keje kat hotel...dia cakap blender ker pisau ker yg guna kat hotel...kdg2 bercampur2.....same goes top inggan magkuk....kdg2 lepas letak babi..letak plak ayam..pastu kita yg mkn..memangla ader separate..tp kdg2 bercampur2...sbb sekrg tukang basuh myammar..bangla....dia org tu bukan islam pun
Dahla charge mahal..x halal plak tu....aku berazam nk bawak bekal g opis lepas ni...x pun kedai yg betul2 aku yakin jer aku beli.....

Buat sebulan dua...tekak aku kembang lg dengar kopitiam2 ni ....uwekkkkkkkkkkkk

Sila kira beraper perkataan uwek...yg telah ditulis diatas





Activity pagi sabtu

Pagi2....dah goreng meehun....pastu semlm buat kuah laksa terengganu...(kali ni kuah masak lak...yg kaler merah tu)..ni kes sbb ari tu beli laksa byk...kalo simpan jer dalam kitchen cabinet sure berkulat....)


Dah siap2....g rumah kakak ipar..hanta meehun n laksa kat dia...

Kebetulan dia pun masak meehun..so kita tukar2 la...

So bg kat dia meehun n laksa

Dapat balik meehun n sandwich..hahahaha....x perla..ari ni murah dgn makanan
Pastu dapat lak daun aper benda ntah untuk sakit darah tinggi

Beraper banyak jenis daun daaaaa...sejak laki aku sakit macam2 ubat kawan2 kasi....masa ni la nk tgk saper yg betul2 kawan kan..heheheeh

Daun jer 3 jenis....pastu buah tunjuk langit la....pastu ubat minum aper ntah....tu pun 2 3 jenis


Berjenis2...dah macam org jual ubat aku rasa....

aper2 pun terima kasih pada kawan2 yg selalu ader masa susah dan senang....

Ader saper2 nk ubat darah tinggi..sila ctc saya jer..consultation RM50..hahahaha


Darah tinggi laki aku dah turun....dah start makan seafood pun...so makanan dah back to normal..Alhamdulillah....naik muak tekak aku makan rebus2 masa dia sakit tu....kang aku makan lebih2 dia terliur plak...so dgn aku2 berpantang....


Bismillahhirrahmanirrahim

Setelah sepagi menngodek blog ni...menukat signiture...sekrg baru setel.....tp blog ni cuma ok kalo log in pakai mozilla...kalo pakai explorer out terus....bercampur aduk...kekekekeke

So start dari ni kalo nk baca blog ni sila guna mozilla yer...
 

Friday, July 23, 2010

UP TOWN

SAYA NK KELUAR G UPTOWN CHERAS....TATATATATA TITITITTITITI TUTUTUTUTU

ESOK SAYA UPDATE APER BENDA MERAPU2 YG SAYA BELI


Saper ni????

SAPER YER KAT BATU CAVES N SHAH ALAM YG DOK BACA BLOG AKU

BYKKKKK KALI DALAM 1 HARI

CONFUSEDDDD

YG PASTI BUKAN KAWAN2 AKU


Hari yg bzzzzzzzz

Hari ni hari yg bzzzzzzzzzzzz(bz la sgt kan)

Pagi2...ader meeting with KLCC management

11-12.30

Muntah darah kebosanan aku

Kalo nk tgk dgn saper aku bermeeting nt aku tunjuk gambo k...skema gilaaaaaaaa semua org...bluwekk

Pastu blk opis sat....kul 1 keluar dgn my BFF ita..g KLCC convention centre..g tengok home furnishing fair

Puas meronda...keliling pusing...jumper sofa idaman hati...yg dok cari tp x jumper2...so esok or lusa g tempahla....aper lg....

Dok pusing dalam tu sampai kat kul 3....eh..kalo jogging..ader jer sakit kan..sakit lututla..sakit kakila...pusing dalam tu boleh plak.....

So...blk opis pun dah 3 lebih....lapor la plak

So g kat kelantan delight....makan nasi kerabu

Itaaa...aku dah jumper gerai best br bukak level 4...next week kita g k..lunch


Eh beraper jam jer aku dok opis ni..aku ni keje ker tak????





Thursday, July 22, 2010

Bertuahnya

Tadi aku baru received call dari kawan sekolah lama.....

Hari ni aku nk bercerita pasal diala...yg aku rasa amattttt bertuah

Dahla cantik...pastu ader laki kayaaaaaaaaaaa n of kos la baik kan

Hahahaha...ni yg type betul2 kaya bukan x kaya tp berlagak kaya

Td sajer borak dgn dia....pastu yg bestnyer dia baru dapat baby kat bawah ni hadiah dari hubby dia...uwaaaaa



Aku rasa dia ni cakap jer aper dia nk...terus dapat....ntah2 x cakap pun dapat...

Bertuahnyer idup ko ayu....hehehe

Aku rasa dia ni memang dilahirkan untuk gembirala....

Belajar pun pandai...kat overseas lak tu

Dia kawin dulu pun kat overseas

Yg bestnyer....dahla x keje...tp siap ader maid...yg ader monthly allowance lagi dari hubby dia(riban2 yer...bukan sket)..wahhhh...syok sungguh....goyang2 kaki pun dapat duit...

Holiday pun kat overseas jer....mesia2 x main(ni akula yg cakap bukan dia)..sbb dia type yg humble gila.

anak2 pun comel.....yg number 2 twin......uwaaa lg sekali..hahah

Eh jgn silap phm...aku bukan dengki..aku x kan dengki dgn dia sbb dia amattttt baik.....

Nt aku tempek gambo umah dia...last year aku ader pi open house raya

Bukan dah cam open house..dah mcm nk kenduri kawin pun...siap ader khemah bagai....makanan pun sedap2....terlopong jap tgk umah dia....hahahah...ader goodie beg okeh open house umah dia...

Banglo besar bagak..siap ader pool...

Bilala aku nk ader umah cam tu

Dah...stop berangan...hahaha

Ayu...sajer aku tulis entry pasal ko..sbb aku kegum banget sih dgn ko...jd idola alu bley????hahaha...gurau jer.



Blog under maintanance


BLOG UNDER MAINTENANCE.....

NI LA BENDA PALING X SKER..NK KENA TUKAR2 LAY OUT.....

NK TDO ESOK BARU SAMBUNG



Laksa

Byk nk citer ni....

Kita mula dari semalamla.

Ptg semalam....tgh golek2 tgk TV..rasa nk makan seafood....

So ptg semalam kami mentravelkan diri ker sg duyong melaka




Sambal kicap....aku x beraper sker...lg sedap cam trg punyer tu...

Ikan siakap..sebelh bakar biasa..sebelah bakar rempah


Sotong


Udang..sket jer..sbb hubby x leh mkn byk2 nt naik lak BP...


Aku...hihihi..nk gak masuk tu



Pastu masa nk balik lak...beli ikan segar2 sbb plan nk buat laksa penang

So hari ni masak laksa penang...n laksa kuah putih..(ni version trg ni)

Nasi x masak sbb malas....kalo rasa nk makan nasi..g kedai jer mlm ni..

Wednesday, July 21, 2010

Nasi lemak kuah kari

Korang pernah makan tak?????

Aku try td....hubby beli...hari ni hubby ader gap class 2 jam...so dia blk anto makanan kat aku...

Ermmmm....bg aku ...erkkk x sedap secara jujurnyer.

Org kedah suka makan nasi lemak kuah kari eh..pija sila jawab.


Happy

Tadi sambil2 layan TV kat hall kawan aku sms

Dapat soalan cepu mas lak tu/

Ko tak pernah susah hati ker?happy jer aku tgk

HAHAHAHHAHAH

Saper cakap aku happy jer manjang..tp aku malas nk fikir

Wat per nk fikir masalah...wat pening jer...

Enjoy your life la....shopping..mkn2...holiday....

Wat aper nk fikir masalah2 ni....nt cepat tua daaaaa

Contohla

Aku ni ader masalah x der anak

Risauker???ermmmm dulu aku risau..tp aku tgk laki aku rileks jer..so wat per aku nk risau

Kalo blk kg pun..kalo ader yg bertanyer...biasa kakak ipar aku back up aku....so rileksla....tak yah tension ...emo nk menangis bagai...lg tensen lg susah nk pregnant...hahahaha...ala yg bertanyer tu jeles tu...x jumpe kelemahan kita mulala nk mencari...x per..saya x der anak jer mak cik..tp saya ader hubby yg sayang saya...saya leh shopping suka2 ati...saya boleh holiday manjang....n saya ader keje yg bagus..mak cik tu ader jer anak tp tp mak cik ader ker aper yg saya ader????ermm saya ader rumah sendiri yer....di ulang sendiri..bukan suami punyer...no share2....mak cik ader??????(keh keh....ni kat blog la..x kan aku nk cakap kat mak cik tu lak)...

Ni mee goreng aper yg mak cik masak ni????x sedap???kosong jer.....x der budget ker???
(ni overla plak...kes marah..keh keh)

Conclusionnn...saya bykkkk kelebihan nk compare dgn mak cik

Aku tensen kejap jer...sbb tu aku ader blog...so kat sini tpt aku meluahkan perasaan.....lepas luah..kita akan tenang....so sbb tu blog aku ni ader entry2 hot...maki2....marah2.....pastu aku leh rileks goyaang2 kaki.....jgn pendam la kalo ader problem.....

Lg pun br 3 thn aku kawin.....bukan 13 thn...so enjoyla dulu....kumpul2 harta sket2....so nt dah ader anak aku x yh keje....aku cuma nk duduk rumah..masak jaga anak n g shopping jer....enjoyyyy

Aku bukan jenis yg workholic ker aper.sorrry..aku jenis yg suka enjoy...keje pun nk yg senang2 jer...hihihi

Jangan complicatedkan hidup ni..make it simple....



Tuesday, July 20, 2010

TQ Dear

Tet tet...SMS masuk (skema gila)

Tengok SMS dari kak chik (mak nana)

Kak cik:Nina...nk yg mana satu ni..

Aku:aper dia kak chik (blur aku tiba2 tanyer aku nk yg mana)

Kak Chik:Izi suruh kak chik beli..tp dok tau nk pilih hok mana ni...kak chik ambik gambo jer dulu

Aku:Aper dia kak chik...beli aper

Kak chik:Kak cik MMS ..tgk deh...pilih hok mana

Aku:Ok...(aku imagine set conforter..sbb biasa kak chik memang tukang beli set comforter)

Sekali tu



Pics 1

Pics2

Pics 3

Pics 4

ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...barang kemas.....nk semua bley???????

Kesian laki aku nk wat surprisela konon ...tp kantoi...muahahahahahaha

Pastu sms kak chik lagi

Aku:Ok..dah received....wahhh cantik2 arrr

Kak chik:Nk emas merah(gold) ker emas putih(white gold) ni

Aku:Emas merahla kak chik (nt senang nk gadai..wakakakaka...aku memang biasa wat collection emas merah..erm.. emas putih kalo nk jual x der value..aderla jugak aku beli tapi x byk..asal ader jer)..yg telus kepala tau(means boleh masuk kot kepala..x yah bukak cangkuk)

K chik:okey..esok suruh abg chik buat ( Laki dia ader kedai emas..jeles..huhu)

Aku:Kak chik TQ sbb pecahkan rahsia..hahahaha..nina dok tau pun izi nk bagi rantai

K Chik:hahahaha..ye ker...adohla..mati doh kak chik..jangan goyat ko dia deh

Aku:Yerla (hahahaha...ok..saya x bgtau n berjanji wat bodoh jer samapi la rantai tu samapi kat saya)

Ari ni 20/7....poser 11/8....so of kosla..blk kg sambut poser...oh..dah x lama..lalalalalalala

Eh..ni adiah sempana aper..hadiah raya ker???ohhh luper..ari tu aku shopping raya online..mesti laki aku rasa bersalah kot...aper2 pun tunggu tuan pemberi hadiah bgtau.

Saya sayanggggggggggg Kak chik(sbb bocorkan rahsia..haha)

aku,pija and our old memories




Cewahhhhh....tajuk x agak2....
Sebenarnye dah lama kami plan nk ke sini..tpt kami menimba ilmu..tpt kami berjumpa...berkawan...bergosip...macam2 lagi la....
Mula2 sampai kat sini..rasa mcm sebak....tiba2 emo....ntah2 aper2la aku ni...x sangka selepas 8 thn kami datang ker sini balik.
Objective utama nk mencari nasi arab....tp nk buat macam mana...x jumper...aderla..tp org lain yg masak.
8 thn yg lepas...bila balik jer class...destinasi utama aku mestila bilik pija...sbb nk blk asma sgt la jauh....so sebelum blk tu...biasanye kami akan menapau makanan kat cafe law...nk makanan favourite kami..harusla nasi arab....biasanyer..kat tgh2 pak arab tu mesti ader aku dgn pija...dok beratur nak beli...masih teringat lagi abg2 yg jual nasi arab tu heret periuk yg besar gabak......."sreeeeeeeeeeeeeeeeet" dengar jer bunyi tu...t.erus g beratur...kadang2...periuk x sampai lg pun...kitaorg dah beratur..lagi sorang BFF kitaorg yg hantu nasi arab si ainul....seronoknyer..masa tu...makan tgh hari samapi ker ptg kenyang...yg tensennyer..mlm baru nk lapar....so aper lg meggila makanan kitaorg..kalo x pun masakan kat sumaiyah or nusaibah(ni kalo aku tdo kat bilik pija)...kalo dia tdo bilik aku lak mkn kat hafsah (yg ader tea ice yg sedap gila)...kitaorg g cari jugak tea ais tu..tp cafe hafsah under renovation..so x taula tuan cafe yg sama atau pun tidak


Masa ni pija yg drive...aku tukang snap2 gambo


1Left.Ewahhhhhh..model tiang
3 left.Bila tgk budak ni berjalan teringat zaman kitaorg dulu2....g class mcm ni la..tengah2 panas berjalan...kalo bus lalu tumpang bus...

Mahallah nusaibah.....x sangka dapat datang sini balik....dah byk perubahan...pokok2 dah besar...agak redupla kalo banding dgn dulu

Kat tpt lepak kitaorg dulu2


Ni kat depan cafe nusaibah...


ni tpt lepak ptg2 kitaorg dulu...sambil2 tgk org..sambil makan kopok goreng or pisang goreng



Me n my BFF ever...pija...burung kat atas tu x der kene mengena..nk tunjuk bangku yg kita duduk2 lepak dulu jer

Mee rebus terengganu style


ni sangat senang menunya...sambil tdo pun boleh siap

Tumbuk bawang merah,putih,lada hitam..tumiskan...pastu campak ayam...udang ketam fish ball cili padi..aper2 jerla..x kisah....tunggu menggelegak nk masak ..letak sayur...pastu dh dekat2  nk tutup api letak telur....nk wat sebiji2 boleh...nk letak kacau pun pun boleh.Pastu bila nk makan baru letak mee/meehun/kuew teow.Jgn masak masak tu teus letak...kang kembang semanggkuk mee korang nt..


Monday, July 19, 2010

Procedure claim insurance cermin kereta

Tips kat bawah ni mungkin berguna pada saper2 yang ader masalah kete kena pecah cam aku.

Mula2 gi kedai cermin kereta yg ada khidmat claim insuran... tak perlu buat repot polis sebab tak eksiden...

Pastu make sure bawak salinan polisi insuran or cover note dan copy geran kereta.

Nanti org kedai tu akan snap picture gambo cermin yg kena pecah tu..lepas salin pun dia akan snap lagi sekali.

Tp ni cuma applicable untuk saper2 yg ader insurance cermin jer....

Tips ni aku dapat dari kawan aku yg kete dia kena pecah last month....dah x der keje kot budak2...keje pecah rumah..pecah kete..merompak sana sini...pastu hisap dadah.