Saturday, August 28, 2010

Baju Raya

Semalam tengah2 keje dapat call dari hubby

Hubby:Nk beg hijau tak?

aku:Nakla (kalo tolak tu bukan aku ler tu..sujud syukur 44 hari laki aku)

Hubby:Abg kat midvalley ni..nk shopping baju raya

Aku:ooo..ok...beg hijau jgn beli mahal sgt..sbb pakai kena match2..nt rugi..dalam seratus jer..yg hijau tu rege beraper?

Hubby:Jap....eh..yg hijau ni Rm600.00 la..x jadikla

Aku:La....hahaha...kalo nk beli yg mahal beli kaler hitam or cream2...nt senang nk match...kalo yg kaler2 tu beli yg rege biasa2 jer tau

Hubby:Okey....Pagi tadi dah ambik gambo baju raya awak..tgh cari nk match la ni

Aku:Ambik yg mana tu..baju raya saya byk tu...(x la byk mana..byk dalam konteks akula)

Hubby:Yg belah depan2..hijau..purple..coklat

Aku:ala..yg hijau tu betul..tp purple tu tuk raya ker 4...coklat tu thn lepas punyer daaaa

Hubby:O...x perla beli mana yg ader dulu

Aku:Ok...

Ish..risau ni...x pernah aku lepas laki aku g shopping sorang..kaler aperla dia nk match nt ni....lg2 shopping raya

So balik semalam dia pun menjukla hasil shopping dia splastik besor

Ni baju raya aku...ni ok..memang budget nk pakai raya pertama...hijau pucuk pisang


Ni yg laki aku beli nk match ok???????hijau tua.....uwaaaaaa...sbbnyer john master x der kaler hijau pucuk pisang...perlu ker nk berbrand2 baju melayu....brand pun tersorok kat belakng tengkok jer....laki aku cakap john master jer yg sedap pakai...


So satu hal plak aku nk fikir..aper aku leh buat..dgn bj yg jauh benor kalernyer ni...nk beli baru conpom dah x der....lagi2 kaler hijua tua...adeh.....x sesuai dgn aku

tiba...

Hubby:Awak ader tudung kaler bj melayu ni

aku:(wah..ingat lak dia tudung2 aku)mana??x derla..kena beli bj baru ni(biasala kepoh lebih aku ni)

Hubby:Ader....jap(sambil dia g selongkar almari bj aku

So...dia nk matchkan dgn tudung ni...

Rita..laki aku sker benor dgn tudung ko ni

Sesuai ker....huhuhu...bj bunga2..tudung bunga2....x pasal aku cam kembang setmn..semata2 nk match dgn baju melayu yg dia sker


Tu kisah pasang yg pertama

Ni kisah pasang yg ke 2

Ni baju aku purple...patut raya ke 3..tp dah dia beli kemeja nak match dgn yg ni..so aku redha pakai raya ker dua


ni matchnyer.....huhuhu....mata aku kelabu ker..aku rasa ni coklatla....ni nk match bj raya thn lepas ngamla.....uwaaaaaa

Tak match......uwaaaaaa...jauh beza tu


Ni seluar yg laki aku tapau..agak musykil seluar coklat tu dia nk match dgn baju mana?


Baju2 n seluar....ader lg 4 helai t-shirt dia beli..tp langsung x match...siap ader maroon...aku mana ader bj maroon pun...

Ni last...hadiah tuk isteri terchenta...tp stilll ader citer lawak

Aku:Wah..cantik..pandai abg pilih (ayat bodek..) tp pesal x dok tali panjang.....huhuhuhu...beg sekrg ader tali panjangla (ni dah mula x bersyukur..hehe)

Hubby:Eh..beg tali panjang tu zaman lamala...kalo nk, mintak dgn mak abg..byk kat rumah ..(hrmmm...biasala cakap dgn org buta fashion) sbb yg ni murah ni..ader 10%..(murahla sgt kan)

aku:Ye ker....sambil telek tag rege...eh bang...pesal ader tanda purple kat belakang yg kuning ni (korang tau kan kalo ader disc dia kana letak tag merah ker purple ker..nk beza beraper % disc)...so beg ni asalnye dic 50%...tp kat raya dia tukat disc jadi 10%...muahahahahahaha

Satu kerugian betulla.....tula lain kali kalo nk g shopping sila tunggu bini....


Moral of the story....minggu depan kena g shopping lagi sekali la..byk sgt yg x match ni....


                                                 

Tepung pelita

Tepung pelita....ingatkan susah nk buat...rupernyer sgtla mudah...

Tp yg lawaknya..masa mula2 buat dulu aku pg jer campak kapur dalam bendalah ni...x kacau dgn air panas kasi hancur dulu...so ader part2 bila makan..dia jadi pahit...hahaha...saper2 yg di sponsor pastu mengalami pengalaman ngeri termakan part yg pahit tu sorry yer...

So nk buat ni senang jer

Yg hijau
Blend daun pandan ambik air dia
Tepung beras 3/4 cawan (ni agak2 la)
Gula 1 setengah  cawan
Pastu secubit kapur makan...(make sure korang kacau dulu dgn air panas siap)

Putih
Santan dari sebijik kelapa
Air 2 cawan
Garam sket
Tepung beras dalam 3 sudu

Cara
masak atas dapur sampai pekat...pastu tuangla dalam bekas...




aku kacau pakai sudip sbb senduk byk dah masuk kotak...pakai jer mana ader

Thursday, August 26, 2010

I need vacationnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

Ni la jadinyer kalo dah 2 bulan x pg vacation....naik tepu kepala hotak aku ni...

Dengan ini saya.....

nkkkkkk sgt makan cucur udang fresh ni

Sambil tgk view ni

pastu nk pusing2 naik boat


G pulau2...

Nt saya akan tersengih cam ni


Uwwaaaaaa..papapapapapapapapa...pls mama dah bengong ni

tolong2.....naik sesak dah napas dok hidu udara klcc ni

Final reimbursement

Hari ni berjaya call RHB

According to them..final payment diaorg dah bayar to developer semalam....so 3 hari cheque clear...bolehla ambik kunci...


Yeahaaaa

Wednesday, August 25, 2010

Garang

Ader org cakap aku garang

Wakakakakaka..aku garang....

X pernah ader org cakap pun...

ish....silap org ni...confius aku

Second interview

Aku x sure dah update ke belum pasal second interview dgn proton


Dah lepas pun 18 hb ari tu...kalo ikutkan kena tunggu 2 weeks for the result

Kalo dapat cam best gak ...tp nk tinggal company ni aku syg la plak

Lagipun ader beberaper perkara yang aku malas nk tempuh kalo pindah keje

1.Environment baru
Kena sesuaikan diri dgn tpt baru...kawan2 baru...cara keje yg baru system baru....owhhh ni yg paling x leh tahan...aku malas nk belajar benda baru...jumper kawan2 baru yg x tentu baik ker tak....yer depan memang baik..belakang mana nk tau kan...

2.kena control baik
Of kosla..kena jadi baik..x kan baru masuk aku nkberinternet 24 hours...product knowledge entah ke mana...terkial2....kenala study aper yg patut...phmkan semua....jgn lepas sebulan br nk bertanyer..nt kang org cakap ..mula2 keje main2....dah sangap masuk 2 bulan br nk belajar...ni memang aku praktikkan...masuk mana2 company pun aku akan jadi baik..belajar aper yg patut....dah terer baru aku nk main2...memang boring..tp ni ethics masuk tpt br..belajar dulu...jgn nk tunjuk teror..sbb of kos la ko x teror...ni pun salah satu sbb aku malas nk tukar keje...nt naik bengap aku dok tgk website opis n system2 yg byk tu bg teror

3.Hilang seniority
Ni pun yer...dah elok2 dapat title senior....nk g tpt lain yg ntah staff dia nk dgr kata ker tak...yerla..ko kan baru..ader ker org nk dgr cakap ko tu....so dalam kata lain...AL ko pun kenala bermula dari bawah...nk mc ker el ker pun kira 100 juta kali..kang org cakap baru masuk sebulan dah...even ko betul2 sakit pun....tp aku memang x praktikkan mc el ni..sepanjang aku keje kat sini br 1 mc jer ku ambik..el x der langsung....so kalo aku mc seminggu pun org percaya sbb record aku sgtla bersih....tp so far x la bercita2 nk mc pun

4.KPI
Dah elok bos ko tau ko keje cam ner...kpi pun cun...tiba2 bila pindah...kena jaga reputation dari bawah lg....penat ooooo...nk jaga reputation...1 thn belum tentu bos ko percaya ko 100%...sikit2....lama2 br bos nampak capability ko....ni salah satu benda penting nk naik gred or pangkat...

5.kena jadi peramah
Memagla aku peramah..tp x la sesuka ati aku tegur semua org..kalo org tu aku senyum....pastu dia x reply pun..x koser aku nk g tegur...tp masuk opis br kenala pandai menyesuaikan diri...kena ramah...kalo x ramah pun...pandai2la buakak mulut...sbbnyer kang kalo ko tak tau ko kena tanyer gak kan....so aper2 hal mesti peramah..walau pun dgn org yg ko x sker..erkkkkk...ni yg malas ni

Ader satu benda jer yg sgt menarik perhatian aku yg mterialistik ni

OFFER GAJI YG SGT LUMAYAN(lumayan bg tahap akula...jgn compare dgn manager lak)+BONUS YG NK HAMPIR PENUH JARI KO NK KIRA (up to 10 months)..+BENEFIT2 LAIN YG MEMANGGIL AKU DATANG..UWAAAAA



Sesat

Tadi g keje sesat okey

Tak taula...nk kena beli spek baru ker?(pija jgn lupe date nk beli spek raya)

Lapar ker aper

aku td dahla masa nk kuar g keje org tgh fogging...so dah siap2 pakai perfume tiba2 bau asap..

Tu satu..pastu nk kuar plak x boleh..asal tebal...sesak napas aku

Dah boleh kuar..ikut lory plak..

So aku pun potong la..aper barang ikut lory kan

Sekali terlepas susur nk naik ker klcc tu...

uwaaaaa

aku terambik susur nk balik ker rumah aku

Korang sila imagine...silap susur kat highway..jauh kan pusingan nk u turn nyer...cam tu ler aku tadi

Dahla minyak kuning..ni memang sifat semulajadi..aku akan isi minyak full pastu biar kuning baru nk isi balik..sbbnyer

MALAS+TU KEJA LAKI AKU

so biasa dia akan isi time dia free...sbb dia pun malas nk turun isi

Pastu kecoh...takut..sbb tgk dah kuning..masa tgh jem...hahaha

Tp x per...jln clear td...lepas jer u turn..pecut..samapi gak on time..


Alhamdulillah...



Tuesday, August 24, 2010

Parking

Sorrry yer entry sekrg ni cuma akan berkisar pasal rumah jer...huhuhu

Ni entry nk marah gak ni...

Masa beli ari tu developer promise 2 roof parking...

Ok.X per...masalahnyer..bila call nk tau lot parking yg mana boleh plak dia cakap tu kena check dgn maintanance opis...

Bukan kalo rumah dalam 18 months contract kena refer developer ker..

Bikin pusing aku...

Bukan aku nk park kereta terus pun..nk tau jer...kot2 la..nt tiba2 dia bg 1 roof ...1 yg bukan roof parking..sempatla dispute kan...ni kang dah semua bg2 bila aku boleh nk disputenyer kalo x puas ati

Ermmm asyik nk dispute jer aku ni..hehe

dahla nama pointed management opis ni KJ bla bla bla....ingat aku kat khairy jama****din...

Kang byk lak masalah yg menimpa nt..awww



Rumah

Memandangkan ari ni cuti..pastu godek2 vp condo punyer fb..ader update pasal kunci

Eh...pesal purchaser lain dapat surat aku x dapat ni??

Call developer nk check status

According to them..surat dah hanta ke bank...tunggu fimal reimbursement baru leh ambik kunci

OOOOO...so call bank lak...

Menurut RHB..surat dari developer lum dapat lg...tp khamis ni kalo x dapat dia suruh developer fax jer..tuk cepatkan process

So..mayber...by next week setella...n boleh ambik kunci

Tp x gurantee la jugak..sbb due date 20 september...so aper2 pun lepas rayala.

Nk renovate plak ambik 1 bulan...ni contractor la yg cakap....tp x per survey lg..kalo ader yg boleh buat lg cepat.

aper2 pun aderla progress dari developer dok pending jer rumah tu...

Maintance fee plak dah start kena byr dari this month...ok la kot..sbb tgk gambar tgk swimming pool semua dah tukar air...

Ptg ni kalo rajin p tgk jap...laki aku pun dah habis class ni...so byk masa free

Lgpun ari ni hubby req lauk simple2 jer

Nk ikan bilis fresh goreng(ni kedah mai fresh...TQ pija)

Gulai kawah tulang...telur masin..celur labu air..telur dadar n sambal ikan bilis.

Kueh sekaya

Air bandung soda+biji selaseh

Simple jer

So gulai dah siap..tinggal yg simple2 jer...kul 5 baru start masak

Owh...thn ni aku wat telur masin sendiri

Senang jer...basuh telur itik..pastu keringkan

Masak air+garam...

Bila sejuk letak telur..pastu peramla 2 weeks..dah boleh mkn

Aku wat 2 minngu b4 poser...jimat2...

cubala

Sport rim raya

Perlu ker sport rim baru untuk raya???????????

Ermmmm...perluker...

Membazir okeh..

tak paham dgn laki aku ni..

Kalo kete dia asyik nk tukar2 sport rim jer..


Sunday, August 22, 2010

hati2

STATISTIK HOTEL YANG MEMPROMOSIKAN BUFFET RAMADHAN YANG TIDAK MEMATUHI PIAWAIAN HALAL MULAI 1 RAMADHAN SEHINGGA 10 RAMADHAN TAHUN 2010

1.ONE WORLD HOTEL
FIRST AVENUE
Bandar Utama City Center
47800, Petaling Jaya

2.BISTRO & THEATRE RESTAURANT
139, Pusat Pelancongan Malaysia (MTC)
Jalan Ampang, 50450, Kuala Lumpur

3.IMPIANA KLCC HOTEL & SPA
No.13 Jalan Pinang
50450 Kuala Lumpur

4.HOTEL EQUATORIAL (M) SDN BHD
Jalan Sultan Ismail, 50250
Kuala Lumpur

5.PUTRAJAYA SHANGRI-LA
Jalan Putra Perdana
Taman Putra Perdana
Precinct, 62000 Putrajaya

6.HOTEL NIKKO KUALA LUMPUR
MTJ Development Sdn. Bhd
165,Jalan Ampang, 50450
Kuala Lumpur

7.SHAH’S VILLAGE HOTEL
3&5, Lorong Sultan, Peti Surat 115
46719, Petaling Jaya
Selangor Darul Ehsan

8.PRESCOOT INN KAJANG
Wisma Metro Kajang
Jalan Semenyih
43000 Kajang Selangor

9.LAGENDA CUISINE SDN BHD
(PRESCOTT INN KAJANG)


10.ORIENTAL CRYSTAL KAJANG
Lot 13, Jln S10/3, Section 10,
Off Jalan Bukit 43000 Kajang Selangor

11.RESTORAN TUPAI-TUPAI
Lot 1513 Kg. Sg. Tangkas
Bt. 18, JalanBangiKajang, 43000
Selangor

12.EASTIN HOTEL PETALING JAYA
13, Jalan 6/11
Pusat Dagang Seksyen 16, 46350,
Selangor Darul Ehsan

13.CONCORDE HOTEL KUALA LUMPUR
2, Jalan Sultan Ismail
50250, Kuala Lumpur

14.NOVOTEL K.L CITY CENTER
(CONCIERGE-DEPT)
2, Jalan Kia Peng, 50450,
Kuala Lumpur

15.BANGI GOLF RESTAURANT
Bangi

16.CITITEL MID VALLEY
Mid Valley City
Lingkaran Syed Putra
59200 Kuala Lumpur

17.KANPEI RESTAURANT
Eminent Pedestal SdnBhd
Lot L1, Lobby Micasa All Suite Hotel
368-B, Jln 1/68F, Off JalanTunRazak
50400 Kuala Lumpur

18.THE ZON ALL SUITES RESIDENCES
161-D, JalanAmpang, 50450
Kuala Lumpur

19.THE ROYALE BINTANG
KUALA LUMPUR


20.R & B SERVICES
BERJAYA TIMES SQUARE HOTEL
1 JALAN IMBI, 55100, KUALA LUMPUR

21.THE SAUJANA KUALA LUMPUR
SAUJANA RESORT
Jalan Lapangan Terbang SAAS
40150 Shah Alam, Selangor

22.HILTON KUALA LUMPUR
3, Jalan Stesen Sentral
50470 Kuala Lumpur
P.O. Box 11815, 50758
Kuala Lumpur

23.LE MERIDIEN
2,Jalan StesenSentral,Kuala Lumpur
50470 Kuala Lumpur

24.THE REGENCY HOTEL
No.3, Jalan Raja Alang
50300 Kuala Lumpur
Tq to google.

UNTUK UPDATE YG TERKINI SILA KE WEBSITE JAKIM...DIAORG SELALU UPDATES...

Sahur

Citer pasal sahur...aku ni memang agak malas sketla nk bgn2 mkn ni di pagi2 hari...

Lagi2la bgn masak

tp thn ni laki aku rajin plak bangun sahur...nasib dia jenis x paksa aku masak....

dia sendiri masak..sendiri makan...kadang dia kejut aku bgn..kadang tak..lebihnyer tak bgnla
Biasa aku masak nasi siap2 before tdo...pastu masak lauk yg berkuah lebih sket 1...

Pastu laki aku pandai2 sendirila goreng ayam ker...ikan ker..telur ker

Yang penting ader 1 lauk panas goreng2.

biasa aku dah siap2 letak garam kunyit kat ayam tu..nt dia bgn tinggal goreng jer

tpppp...semlm dia gila2 kejut aku soh bgn....sbbnyer

dia masak sambal sardin...telur dadar...sayur campur...siap ader fav milo panas aku lg...

Gila rajin bgn masak kul 5 pagi...confius aku

Tp aku bgn la jugak

Dah bgn....cam lapar la plak...2 pinggan aku makan...hahahahaa...


Saturday, August 21, 2010

me&hubby

Hari ni br aku perasan...lama sungguh x pg berholiday...

Patutla jiwa aku rasa kacau jer  ;(

x kisah...dekat2 pun x per...asal leh tdo selain dari rumah sendiri


Gamba x der kena mengena dgn citer..sajer letak...sbb dah lama muka aku x muncul dalam blog ni

                                          

Kancil Pija

Ni citer dah basi...tp baru rajin nk upload gambo

Entry ni tuk my BFF pija

Hari tu kitaorg tolong g tukarkan tayar kete dia..tp aku malas nk upload..

Hari ni sbb dah free aku uploadla...








Hadiah annivesary

TARAAAAAAAAAA

ni la hadiah frm hubby this year....

abaikan gambo yg x beraper clear tu...

Biasala ambik dari my blackberry yg dah 44 kali terhempas atas lantai...gambo pun ala2 terang x terang jer....

Bang..nk hp baru please.....

Tiba2 jer.



white gold..pastu atas tu hias dgn diamond

Org pertama bakal tgk gelang ni..junieta...di ikuti pija n ita...


Friday, August 20, 2010

Roslin cerai lg???

Bekas isteri Roslin Hashim, Norhayati telah menyerbu bilik hotel tempat Roslin Hashim & Raja Azmi bersama pada 7 Ogos yang lepas, pukul 8.30 malam.

Al-kisahnya, Roslin Hashim mendaftar masuk di Hotel Corus di bawah nama Raja Azmi. Norhayati dan keluarga’nya sangsi dengan sikap pelik Roslin lantas pergi ke hotel tersebut. Di sana, mereka menunggu kehadiran Jailani untuk membawa mereka ke bilik 533. 

Bagaimanapun, difahamkan Jailani sengaja melengah-lengahkan perjalanan mereka sambil menelefon Roslin supaya keluar daripada bilik tersebut.

Setiba’nya mereka di bilik berkenaan, hanya Raja Azmi sahaja keseorangan dalam bilik, manakala Roslin Hashim sudah keluar. Norhayati meminta Jailani supaya menghubungi Roslin datang ke bilik bagi menjelaskan keadaan sebenar.

Setelah berdebat berjam-jam, Roslin Hashim akhirnya melafazkan talak ‘I cerai you-lah’.

Credit to http://my-sensasi.blogspot.com

Fuh.....first time kawin...cerai dalam masa 12 hari...second time kawin cerai dalam masa sebulan.....ade gk perkahwinan of the yr yg mengalahkan perkahwinan aku yg havok tu ;)

Tie rack

Semalam tie rack yg terbaru dah samapi..ni version raya...ingatkan thn ni nk pakai tierack jer..malas nk berselendang2 ni...panas...

Tierack kan sejukkk je kalo pakai..

tp hampa..sbb tierack..susah nk cari yg kosong..

Aku nk match dgn bj raya...so nk la yg kosongkan..sbb bj raya dah ader corak2

Tp ni je rezeki aku...x perla...asal ader


TQ rita


Hadiah annivesary

Punyerla aku kalut..poser2 ni...

Luper nk update hadiah annivesary...

ingat tak teka teki laki aku...

Hadiah annivesary...tak boleh bawak tp selalu dekat dgn kita

Ruper...dia ingat rumah baru aku leh dapat kunci before poser...so dia nk kasi hadiah build in bedroom set

hahahaha...

kate bini sker tdo kan...harusla hadiah katil

Pastu disebabkan kunci pun x leh lagi....hadiah tu postponedla

so aku pun ingat aku x dapatla hadiah on the dot....maksud aku...nt rumah dapat kunci br dapat hadiah tu

So aku pun wat bodoh jerla....

Dah aku pun x kasi dia hadiah...xkan aku pun berangan nk hadiah kan

Erkkkk...aku belanja laki aku bukak poser jer..jimat kan???

ok.sambung citer..lari point lak.

So mlm tu 17/8/2010 (detail la sket)....tdo cam biasa

pagi2....18/8/2010...aku rasa tgn aku cam ader sesuatu....

TARAAAAAAAAA

tu dia...bracelet white gold yg di penuhi diamond...

fuhhh....nk pitam jap...

Hahahahaa

Gambo akan di upload esok sbb camera x bawak usb ari ni

Masa ni happy gila...tp tak tau nk cakap kat saper..sbb laki aku dah selamat g keje...punyerla aku lena tdo...laki aku pakaikan rantai tgn pun aku x perasan...

TQ dear(dapat emas..dan dan dear)..haha...

owh..indahnyer raya ni..dapat bracelet baru...n blk kg nt dapat lak rantai raya baru...

ala ari tu kan aku citer..aku beli bj raya online..semua pakai duit sendiri..so laki aku gantikan dgn rantai leher...


Thursday, August 19, 2010

Annivesary part 11

Byk nk citer..tp satu2 ler kan...

aku sambung nightmare dulu yer

Citer annivesary jap lagi..sbb semlm keje aku gelak gelak n gelak dgn laki aku sbb

Sebabnyer nightmare yg ke2

Ok...balik dari masjid tu lepas akad nikah.....aku terus masuk bilik make up...bilik aku daaaaa

Aku pun di makeup kan dgn penuh tekun dek mak andam....hasilnyer......seorg pengantin yg kalo ko terjumper hantu cina...ko leh konpius ni hantu ker pengantin

Cam tepung gomok okeyyyyyyy

Kalo tgk masa kat luar ok lg....tp kalo tgk dalam pics....terserlah "keputihan"aku...yg sgt x mach dgn kaler tgn dan kaki aku


Aku siap sorok gambo kawin aku...sampai kat opis lama ter spread berita aku x kawin....sbb aku x mo tunjuk gambo kawin aku...hahaha...ske ati korang la....jemput x pi pastu nk sebar berita lak....aku harap yg sebar berita tu x kawin ler sampai ker sudah...

Dah kat 3 bulan kawin kot br aku tunjuk kat kawan2 rapat.....kena gelak x hengat....pastu serik aku....simpan dalam gobok berkunci..kan ader tamu dtg..letak tpt x berkunci nt org tgk..punyerla nightmare

Tu la kalo x tunjuk cakap aku x kawin..dah tunjuk gelak gila2 lak tu...

Nt kalo aku ader kekuatan aku upload la kat blog aku ni.....kasi bahan korang wat gelak beramai2

ok tu bab nightmare make up...

Ni sambung bab nightmare gambo lak.....cameraman tu leh lak ambik 2 3 pengantin dlm satu hari....so turn aku dari jul 2 sampai 5.....so kes pak imam lambat.....nikahpun dah lewat...pastu make up lagi.....masa bergambo aku aderla dalam 30 min....yg paling sadis...1 pose 3 kali petik..sbb nk cepat habis total 150 keping....

So meh kita wat kronology..saper yg patut di salahkan.....pak imamkah?tukang makeup yg x reti make up kah?atau jurucamera yg tamak?

Huhuhuhu...sila salahkan diri sendiri....sbb x buat research n buat last minit booking....

Sila ucapkan tahniah..kepada jurugambar yg berjaya ambik 150 keping dalam masa 30 min...n juga kepada mak andam yg semua benda yg aku booking dia claim aku first pakai ..so kena byr extra....

Terima kasih jugak sbb korang2 ni telah membuatkan perkawinan aku ni di ingati sepanjang masa...evergreen kata org.....

Pengantin benchmark yer...kalo tok imam lambat...sure org cakap..standard ni...dulu along kawin kat 2 jam tunggu....ni kira awal lg ni....sabar2....setakat ni x der lg org leh kalahkan kami..ader hikmahkan....

Same goes to cameraman....."owh..kalo cameramen boleh tunggu 4 jam tu lama tu....along dulu 30 min jer"

Hebatkan aku kawin....

Setakat ni satu ayat jer aku x dgr lagi

"Owh....x cukup bedak ni...along dulu kawin...abis satu compaq powder mak andam tempek kat muka dia

Sambung nightmare lg...ni sure nightmare

Pas abis kawin yg ala2 express....sambung makan beradap..masa ni x der nk beradap mana..sbb lapar....dah kat kul 6 yer.....kang makan beradap...kunyah 40 kali....ader yg pengsan kat situ gak...

So lepas makan....inlaws dah balik baru teringat pasal barang kat rumah tumpangan

Erm..cam ni...bapak aku ader sewa satu chalet...erk...bukan chalet..tp banglo..kat pantai batu buruk tu ader byk banglo yg disewakan on daily basis n of kos la fully furnish..

So parents aku sewakan untuk pengantin lelaki punyer family...sbb diaorg kan samapi tgh hari pastu kawin lepas jumaat...so tpt diaorg rehatla n kalo penat boleh tdo semalam.

Tp diaorg decide nk blk terus lepas kenduri..sbb esoknyer ader kenduri cousin hubby lg...kat kg

So lepas tukar2 bj..kitaorg g la banglo ni..cadangnyer nk ambik tupperware2....barang2 yg tertinggal...sbbnyer tgh hari tu family aku dah siap anto makanan ...tuk diaorg mkn sebelum akad nikah.

So samapi jer dah dalam kul 6.40...so masuk2 jer rumah tu x der elektrik....aper punyer bussines ntah..byk 400 sehari...letrik pun x der...

Bayangkan banglo 2 tingkat yg ader 6 bilik..tp x der elektrik....gelapa yer....nasib ader lampu jalan jer

So naik atas jer..laki aku g mandi sbb panas...td nk mandi umah aku baju2 dia ader kat rumah ni...masa laki aku mandi aku dgr org basuh pinggan kat dapur

"mak ni....td soh org dtg...bila org dh dtg dia pun rajin dtg.....selamat aku x yah kemas"..ni dalam hatila....so aku turun bawah..sampai tangga senyap

Ermmm jiran sebelah rupenyer

So sambung kemas masuk baju dalam beg..cari2 aper2 yg tinggal dalam bilik

Pastu hubby siap mandi...

Dengar lg org basuh pinngan

"mak basuh pingganla"ni hubby yg kata

Aku:"x la..jiran....td dgr org basuh gak..turun jer x der pun"

Hubby"ye ker..awak tgk betul2 tak?....bunyi kat bawah ni"mana ader jiran..sebelah kosongla...

"Ler..yer ker masa turun td..mak kemas kat hall kot..sbb x dgr lak org basuh pinggan kat dapur"

Sgt confident yer

So dua2 turun2..dgn niat nk makan ..sbb makanan ader byk lg kat bawah..samapi tangga senyap....

"masa ni aku dah cuak k....aku ingat pencuri ader kat bawah"

Tp tgk pintu kunci...

So naik atas blk..ambik beg....nk blk cpt2..sbb masa tu dah nk marghrib

Turun jer samapi kat tangga....berdegeng....org hempas pintu bilik...

Agak2.....aper perasaan aku masa tu....macam nk terbang keluar ok...

Sampai jer hall..ambik raga tupperware..dgr org basuh pinggan n susun pinggan kat dapur

Uwaaaaaaaaaaaaaaaaa....x dapat digambarkan....jgn ko tunjukkan muka..pls pls

Samapi jer kat luar masuk kete..tingkap atas plak nampak tertutup....

Uwaaaaaaaaaaaa......umah hantu......

Samapi jer kat rumah....dalam takut2 ni...mak andam tgh cabut pelamin sbb esok dia ader pengantin lain nk guna pelamin tu..

La....aku br ingat nk bergambo esok dgn pelamin

X perla....redha jerla

Havokkan perkahwinan aku...di ingati sepanjang zaman.....weeding of the yr la dalam kg tu kot...

Tp ader hikmah....bila ingat blk memang lawak.....kalo perfect sgt..x derla benda yg boleh di ingati kan...

aper2 pun....Alhamdulillah..kami kekal bahagia samapi sekrg....

Semoga kami akan kekal bahagia samapi bila2...amin...



Tuesday, August 17, 2010

Annivesary-part 1

Esok Annivesary yg ke 4

Happy 4th annivesary to us...

Rasa macam baru jer kawin...cewah...dah nk basi pun perasan lg..

Syukur alhamdulillah...sbb di kurniakan suami yg baik..bertanggungjawab...sayangkan aku...erkk ader ker org x sayang bini...

Ermmmmm..aper lg nk tulis eh...dah kenyang ni...mula otak jd tepu...

Semoga kami bahagia sampai bila2...di kurniakan cahaya mata...aminn

Owh....tiba2 teringat cerita lawak masa aku kawin.....ni citer 18/8/2006

aku ni anak sulong...so mak pak aku surela x beraper terer lg kan...main hentam jer...

so ...semua ok...akad nikah lepas jumaat....mula tu cadangnyer nk akad nikah pagi...tp memandangkan hubby dari kelantan...so nk makan gak 2 jam perjalanan++ tunggu org tu org ni baru leh gerak..so decide wat lepas solat jumaat

Dan yg indahnyer...tok imam yg bakal menikahkan kitaorg tu sgtla tua....dan saper2 pengantin yg bakal di nikahkan bakal mengalami nightmare seumur hidup..

So lepas jer zohor....terus make up....dan pergi ke masjid...laki aku dah tunggu siap2 kat sana..dia jumaat kat situ jer....yg tukang nikahnyer...solat kat masjid lain


tunggu punyer tunggu pak imam x sampai....kul 2.40 x samapi...3 x samapi....kalo sejam tu standardla..sbb tok imam byk tpt nk kena pg...ni 3.30 pun x samapi....dahla tok imam x bawak hp...

so bapak aku balik rumah...sbb takut tok imam pg sana

Yg indahnyer...tok imam sedang seronok melantak nasi kat rumah aku yer...dan dia luper dia kena nikahkan aku...

Kan aku dah cakap sure nightmare punyer....

Cousin aku dah beraper couple dah kena nightmare..hahaha

So tepat 4.20 barula aku di nikahkan dgn 3 kali lafazzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Wakakakakaka 3 kali ok...tak tau la laki aku nerveous ker..lapar ker..or sbb nightmare dgn tok imam...

Sib 3 kali bang...kalo 4 kali sure mak aku dah suruh dia g mandi bunga dulu br dtg blk...

so lepas akad nikah tu....terus serbu umah aku sbb LAPAR...

Wakakakaka

Eh ingat korang jer ker lapor..aku ni yg dok thn2 mkn ni camno....

nk mkn byk takut nk terkencing ker terberak ker...dah la pakai girdle(ala aku x surela  eja tul tak ni)benda yg nk kasi nampak kurus tu

Kan ker susah nk buang air kalo pakai bendalah tu...kang tercair lak make up aku nt

so balik ker...org lain boleh g melantak..kami ni pengantin br yg ala2 kena wat ayu ni...kena tukar bj lak...

nk bersandingla katakan

ni nightmare yg kedua...aku sambung part 2 k.....ader 5 nightmare totally...

Korang leh agak tak beraper havoknyer perkahwinan aku..hahaha


Shopping sudu dgn ITA

Tadi ita dtg opis..sbb nk ajak g shopping sudu...

hahaha

Class ko ta....shopping sudu pun nk kat isetan...saper2 nk rasa makan guna sudu mahal leh g umah kawan aku ni...haha

gurau jerla..kawan aku ni br pindah rumah...so sudu x der...nk ajak org dtg mkn2 lak tu..so kenala cari sudu...

So berpusingla kami td....sambil berlari2 anak sbb nk cepat....ita sbb x leh kuar lama..aku lak sbb tinggal staff br kat opis sorang2...

Ok.Dah..sambung training lak