Thursday, December 27, 2012

daging ker*tuk

 asal dari kelate
nak masaknya x susah pun cuma agak renyah.
nk bg sedap kerisik kena buat sendiri.bawang kena byk.ermm tp haku x koser nk buat kerisik.masa blk kg ari tu beli je yg dah siap.hihi.pakai rempah dari kg selinsing.okla sedap.
 ni masa baru masukkan daging.nk tunggu empuk tu lama la jugak.masak dlm kuali je.nk pakai pressure cooker takut.eh phobia la nk guna.ntah kenape.kalau masak sup byk2 baru kita guna.tu pun hubby yg handle.kita takut.peghak sgt kan.haha
 goreng kubis dgn sotong.pastu letak daun bawang dari kebun sendiri ahaks.
 balik hari tu beli telur masin.malas nk rebus.time tanak nasi tu,dekat2 nasi nk masak campak je telur.nt nasi masak telur pun masak.tp haku ade kejadian ngeri gak la.dulu pernah buat mcm tu.tp letak telur masin yg dah lama peram dlm peti sejuk.sekali pecah ko.bersalut telur masin nasi ku.huhuhu.

  hari ni bawak bekal ke opis.bawak sebekas je.
dapatla 3 4 org kawan2 rasa.

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

2 comments:

ekinashikin said...

bestnya...
sama lah dgn aku tkut nk guna pressure cooker..hahahah
takut meletup...laki aku yg handle klu guna..hahahaha...sgt jakun

Mrs.Izi said...

hahaha,kg.com sgt kan haha