proses buat paung ni nk kata rumit tu x la.tp nk menuggu tu yg lama.nk bg doh naik bagai.tp sbb teringin punye pasal ku gagahkan diri tuk buat.sekali tu hubby request plak buat lg.so x pasal2 aku meroti sampai 3 kali weekend baru ni.
first time buat kosong
second time letak inti kelapa
3rd time letak inti kaya
tengah tunggu doh naik 2 kali ganda dan ready untuk di bakar
dah siap.terus bawak depan tv.tengok bola sambil mkn paung panas2.
yg ni inti kaya
lembut je masa mula2 bakar tu.gebu betul.tp x le selembut yg mak cik2 jual kat trg tu.sbbnya haku bantai pakai tpg biasa je.tepung roti x jumpe cari.
1 saat pertama dah berlubang 1
yg ni first time buat.pakai resepi lain.haku buat paung ni.3 kali.tiga2 pakai resepi lain2.sbb nk test mana yg sesuai dgn tekak.
first time buat.buat kecik2.sbb loyang besar x jumpe cari.
first time buat.kurang gebu sket yg ni.sbb x penyabau nk bakar n makan.naik sket je aku terus masuk oven.
pastu teringin nk buat kek plak.sekali bukak fridge telur abis.so on internet cari resepi yg x perlu pakai telur.jumpela resepi kek coklat ni.ermm dia ringan ala2 apam gitu.okla x muak makan.
lembut jugak kek ni.haku sker je.tp makan la sekeping.aku masak ni bukan makan sgt.tp sker nk buat.makan sekeping pastu bwk g opis.jamu kawan2 makan.bukan kawan2 je.cleaner pun dpt.
ahad malam.penuh meja2 dgn roti+kek hasil experiment.bersusun ready untuk di tapau bawak ke opis
2 comments:
sedapnya...cicah dgn kopi
makan panas2 sedap.tp x la selembut yg beli kat ganu tu huhu
Post a Comment