Thursday, October 25, 2012

happy birthday to dearie hubby

 semalam gigih gugel resepi chiffon kek.sbb hubby sker.weekend tu dah siap2 beli loyang chiffon kek ni.yg lubang kat tgh tu.kotla selama ni kek chiffon bantat kek loyang x berlubang kat tgh.hahaha

blk tu terus g dapur.buat meringe.kek chiffon ni yg lecehnya kena buat meringue.kena asingkan telur putih n kuning.

akhirnya berjayala jugak.padahal kalo g kat carefour kek ni rm 5 ringgit je kan.tp nk buatnya kang main leceh.

taraaaaaa

comot.hahahaha

mula2 tu aku putar whipping cream.mula2 tu smoth tp mcm agak cair.aku putar lg.jadi ketul2 pulak dah.gigih putar lg.di mcm kuar air pulak dahhhhhhhhhhhhhh

cam ne ni.uwaaaa

aku tgk resepi ckp putar sampai kembang je.tp pesal haku punye x kembang ni.dulu aku belu jenama lain.elok je kembang.

termenung jap.sambil tenung whipping cream yg half berair tu.

bukak peti.ingat nk letak kat fridge.manala tau kot2 dia jadi pejal blk

kah kah kah

pastu nampak butter.teringat lak.topping kalo yg murah punye style pakai butter n gula icing je

aku campak la butter dalam 4-5 sudu dalam whipping cream yg berair tu.[astu try putar.

ehhhhhh...mcm dah kurang je air

so kita putar lg.

yeayyyyyyyyyyyyy.jadik.
 blk keje singgah kedai nk cari stoberi.x de.yg ade pisang.x kan nk hias dgn pisang.hahaha

last2 beli ceri.rm2.50 je sepeket.bolehla wat hias2.

 tgh2 letak blueberry.asal beli kat bakeri nk buat blueberry ciskek.tp berjamang x jadik.bolehla buat hias2.kat tgh kek tu kan berlubang.so haku beli fill up dgn blueberry ni.x nk kasi nampak kosong.bila potong kek blueberry ni ala2 lava mencurah keluar.hahaha
 happy birthday darling.hadiah x kasi pun.mana sempat nk g mana2 sekrg.nt bulan 11 kita belanja holiday.bawak mickey g jalan2.x sure lg g mana.tp kena g holiday sebelum haku bertukar jadi gila kebosanan.
belah tgh pastu sapu blueberry n whipping cream.

1 comment:

kasihredha said...

Aduhaiiiii sedaknye kekkkk
Sure hubby suka.
Semoga bahagia sokmo Dan selama2nya