Monday, February 27, 2012

kedai pokok murah di sungai buloh

 murahla sangat.mula2 tu kena tipu dgn kedai2 cina yang besar tepi jalan tu.

dah siap beli bagai2.pastu percubaan mencari pokok2 yg belum jumpe kat kawasan dalam2 sikit.indon punye.mak aiiii.separuh harga dari yg dah beli tu.rasa nk guling2 dlm rumput yg indon tu tgh semai.

meh nk cite.korang jgn sesekali beli kat kedai2 yg tepi2 jalan besar yg tokeynya cina tu.masuk dalam2.kawasan surau.dalam kampung,jln kecik2 je.situ kawasan melayu or indon.diaorg berniaga tepi2 rumah je.

 gambar satu:haku beli kedai cina rm 20,kedai indon tu rm12 je ok.
gambar 2:haku beli kedai cina rm15,kedai indon tu rm3.50.pitam
gambar 3:rumput philipina.kedai cina rm2.indon tu jual rm1.30(kembang kempis hidung:pandaikan saya pilih kedai)padehal dah kena tipu berpokok2
 keladi paling bawah ni rm10.kembang hidung lg sekali.kedai cina rm35.tak leh kurang hokey.patutla cina kayo.
 benornya g kenduri kawin kat sg buloh.tp sambil menyelam minum air org kata.pas makan je blah.x sempat jumpe pengantin.sbb pokok2 kat nursery melambai2.last pic.ambik semlm.gigih sungguh.balik cepat2 sebab nk tanam.alasan:takut pokok tu mati!padahal pokok tu dalam polybeg.motif????cakap jela ko yg x sabar nk menanam bagai.hikss.tp rumput sempat suku je tanam.belen x sempat.tak pe.blk keje ari ni konpom laki haku dah siap tanam.selamat lemak2 kat badan ni tak yh keje.hiksss.tp kannnn.rumput x cukup.yeayyyy.minggu depan leh g sana lg.
pokok pinang kitaorg beli rm90.okla.dari kedai cina tu rm150.masa balik tu kete bau baja hokeyyy.
pokok kelapa rm120????biar betui.x pe.blk nt haku ambik je buah kelapa belakang umah.semai sendiri.bunga yg first tu kan rm7 sebekas.x yh.kalo x silap bunga ni nama kemunting cina.kat umah nenek haku,pokok ni tumbuh kat area toilet je.melambak2.berbunga sepanjang tahun.maklumla.subur kekdahnya.hiksss.eh ni toilet yg luar rumah tu.kan zaman dulu toilet kat luar rumah.nostalgia betul.zaman kecik2 selalu guna toilet ni.pastu feeling2 puteri.sbb berak pun dalam kebun bunga.hahahaha

11 comments:

ekinashikin said...

gila beza harga dia...jht la org tu jual mhl2...

Anonymous said...

hi..
nak tanya sikit..u cakap kawasan kampung,lalu surau.apa nama kampung tu?cam mana nak cari eh?kang masuk lorong salah,terus sesat keluar mana tah nanti..dah la tak berapa biasa ngn sg buloh.
pls reply kat email i :
lola.studioo@gmail.com

thank u.

Anonymous said...

nak jgk alamat nurseri tu blh? reply kt mail sya ye aini_nurien@yahoo.com..trima ksih

Anonymous said...

Salam,
Kat mana kedai nurseri murah ni ye. Boleh share tak alamat & direction ke tempat tu. TQ

Mrs.Izi said...

salam semua.nursery yg murah ni terletak kat kg melayu sg buloh ye kawan2.ade pasar kat situ.masuk kot kiri.ade surau.nama surau saya lupe.tp carila kg melayu sg buloh tu.

sham said...

nk tnya nama kedai blehh.. kot2 ada buat phantaran pos ke kuantan pahang...

sham said...

pls bg nama kedai atau no telefon.. mana laa tahu kot2 bleh poss... berkenan sangat2...

Mrs.Izi said...

nama kedai tak de.diaorg ni kebanyakan jual kat tp2 rumah je.macam part time bisness je.

haslina misnan said...

as salam boleh bg saya alamat nk ke nursary tu....saya dr seremban. ..nursary yg murah tu. ...tq

haslina misnan said...

as salam boleh bg saya alamat nk ke nursary tu....saya dr seremban. ..nursary yg murah tu. ...tq

Anonymous said...

salam kak...mmg harga rumput tpt cina ni mahal ek...bkn pew..tgh2 survey mne satu nursery yg boleh lh thn murah rumput dia nk penuhkan halaman umah mak kt kg nie...